Provider Simpel niet meer dochteronderneming van T-Mobile

De provider Simpel is geen dochteronderneming meer van T-Mobile en gaat dan ook verder als zelfstandig bedrijf. Om zich los te maken van T-Mobile hebben ze de hulp ingeroepen van externe geldschieters, hierdoor kunnen ze voortaan zelfstandig op de Nederlandse markt opereren.
 

Oprichting en vervolg

In 2007 is de provider Simpel zelfstandig op de Nederlandse markt gekomen. Echter werden ze in 2010 overgenomen door T-Mobile. Het eigen management en personeel bleef behouden, maar wel onder T-Mobile. De merknaam bleef wel intact waardoor consumenten hier vrij weinig van merkten.
 

Reden van vertrek

De grootste reden waarom Simpel voortaan als zelfstandig bedrijf wilt opereren is dat Simpel de abonnementen moest afstemmen op het aanbod van T-Mobile. Hierdoor kregen zij geen ruimte om zelf hun abonnementen af te stemmen op potentiele klanten. Bovendien moesten zij zich ook aanpassen naar de toekomstplannen van het moederbedrijf T-Mobile. Deze redenen zijn dan ook de doorslaggevende factor geworden om andere geldschieters te zoeken zodat ze zich los konden koppelen van het moederbedrijf T-Mobile.
 

Veranderingen

simpelSimpel gaat dus voortaan als zelfstandig bedrijf opereren. In eerste instantie wel nog op het netwerk van T-Mobile. De kans is echter aanwezig dat zij in de toekomst zullen overstappen op het netwerk van Vodafone of KPN. Deze twee netwerken zijn beter ontwikkeld en daarom dan ook populairder bij de Nederlandse consument. Indien Simpel hiervoor kiest zijn alle banden met T-Mobile dan ook verbroken. Verder is het onbekend welke veranderingen het bedrijf gaat doorvoeren. Ook wat betreft het management zijn de plannen onbekend. Deskundigen hebben aangegeven dat de loskoppeling ongetwijfeld effect zal hebben op de abonnementen en prijzen. Simpel is immers niet meer afhankelijk van derden, nog van hun plannen. Hierdoor hebben zij volledig de ruimte om het aanbod af te stemmen op hun potentiele klanten.

© Goedkoopste-simonly.com 2012-2020 – Alle rechten voorbehouden