088 nummers en Sim Only

088 nummers en Sim Only waren in het verleden niet de beste combinatie. De 088 nummers vielen namelijk onder de nummers waarvoor altijd extra kosten in rekening werden gebracht. Hier zijn meer nummers van, zoals bijvoorbeeld de nummers beginnend met 0906 of 0900. Er werd altijd wel een melding gegeven na het intoetsen naar een dergelijk nummer, dat het betreffende nummer extra kosten met zich mee brengt, maar hier werd niet altijd veel aandacht aan besteed. De schok kwam pas op het moment van het ontvangen van de factuur. De 088 nummers konden bij Sim Only abonnementen wel oplopen tot 1,50 euro per minuut. Gelukkig is hier een einde aan gekomen.
 

Geen extra kosten meer voor bepaalde nummers

Volgens de nieuwe regeling is het providers niet meer toegestaan nog extra kosten in rekening te brengen voor het bellen naar bepaalde nummers. Het gaat hier niet alleen om de welbekende 088 nummers, maar ook om nummers die onder meer beginnen met 0906, 0900, 0909 en 0800. Providers hebben nooit extra kosten in rekening gebracht voor het bellen naar reguliere nummers, zogenaamde geografische nummers. Echter, voor deze afwijkende nummers werd altijd een extra bedrag per gesprek of per minuut berekend. Dit is nu dus niet meer toegestaan.
 

Nog steeds wel duurder

duurderEr wordt wel gedacht dat de 088 nummers voor Sim Only gebruikers nu dus eigenlijk even duur zijn als het bellen naar gewone, geografische nummers. Echter, niets is minder waar. In de meeste gevallen zijn de 088 nummers namelijk nog steeds wel duurder dan reguliere nummers. Het is zo dat providers geen extra kosten meer in rekening mogen brengen, maar de standaard tarieven voor 088 nummers liggen in de meeste gevallen al hoger dan die van reguliere nummers. U betaalt dus niet het extra tarief, maar wel nog steeds het standaard hogere tarief.

© Goedkoopste-simonly.com 2012-2020 – Alle rechten voorbehouden