Blog

Allerlei leuke en interessante artikelen

 

4G bellen met Vodafone

Vodafone heeft als eerste provider in Nederland het 4G bellen geactiveerd. Dit staat voor bellen op basis van Voice Over LTE, ook wel belend als VoLTE. Het is een nieuwe techniek voor moderne iPhones, die het mogelijk maakt om te bellen over de nieuwe standaard voor mobiele dataverbindingen. Eerder activeerde Vodafone ook al bellen over Wifi voor de iPhone, waarmee het mogelijk is om dit te realiseren over een wifi-verbinding thuis of op het werk. Een update van de aanbiederinstellingen is daarvoor niet nodig, dat is in het geval van 4G bellen wel zo.

 

Minimaal een iPhone 6 nodig

Klanten van Vodafone die hier gebruik van willen maken dienen minimaal te beschikken over een iPhone 6 of nieuwer. Ze kunnen gebruik maken van iOS 10.2.1 of nieuwer. Door naar Instellingen -> Algemeen -> Info te gaan kunnen zij de nieuwste aanbiederinstellingen opvragen, waarmee het mogelijk is om gebruik te maken van 4G bellen bij de provider.

 

Voordelen 4G bellen bij Vodafone

voordelenHet bellen via 4G biedt een aantal belangrijke voordelen. Het is een veel snellere dataverbinding, waardoor de kwaliteit van het gesprek hoger kan zijn. Tot nu toe bellen we via 2G of 3G, afhankelijk van wat er op dat moment beschikbaar is. Vodafone zal uiteraard alleen 4G bellen aanbieden op het moment dat het netwerk dat toelaat, indien er geen 4G beschikbaar is kunnen klanten via de reguliere verbindingen blijven bellen.
 
De verbinding komt dankzij 4G bellen sneller tot stand en de gesprekskwaliteit wordt beter, vooral binnenshuis. De providers zijn voor de uitrol van deze mogelijkheid afhankelijk van Apple, de fabrikant moet het beschikbaar maken op de iPhone. De kans is wat dat betreft groot dat ook KPN en T-Mobile daar op dit moment aan werken, maar de mogelijkheid tot 4G bellen over het netwerk helaas nog niet kunnen aanbieden.

Populaire providers

1

SIMYO

Voordeligst met KPN netwerk!


Naar Simyo

2

BEN

Vaak de goedkoopste!


Naar Ben

3

SIMPEL

Nu de verdubbeldagen!


Naar Simpel

4

YOUFONE

Altijd controle door belplafond!


Naar Youfone