Blog

Allerlei leuke en interessante artikelen

 

4G en toename dataverbruik

Steeds meer providers bieden hun klanten een 4G-netwerk. De meeste grote providers hebben hun 4G-netwerk inmiddels landelijk uitgebreid. Dit heeft grote gevolgen voor het dataverbruik. Er is een duidelijk verband te vinden tussen 4G en toename dataverbruik. De Telecommonitor van de Autoriteit Consument & Markt (ACM) die onlangs gepubliceerd is, laat dit duidelijk zien. In het tweede kwartaal van 2015 is het dataverbruik op smartphones en tablets razendsnel toegenomen. Dit is van 21 miljard naar ruim 27,5 miljard MB gestegen. Dit is een explosieve groei om binnen slechts een kwartaal te constateren.

 

Filmpjes kijken

Waarom is er nu zo’n duidelijk verband tussen 4G en toename dataverbruik? Dit komt volgens Henk Don, bestuurslid van ACM, door de toegenomen snelheid van het netwerk. Het is nu ook mogelijk om filmpjes en televisieseries te bekijken via een mobiel apparaat zoals een smartphone of een tablet. Waar de kwaliteit in het verleden te wensen overliet, is het nu een stuk verbeterd. Het ACM verwacht dat deze grote groei in dataverbruik zal blijven doorzetten. Dit baseert de organisatie op de eigen cijfers en het contact met diverse marktpartijen.

 

Meer gebruik van (gratis) apps

appsDankzij de komst van landelijk 4G en toename dataverbruik, is ook het gebruik van mobiele apps flink toegenomen. Volgens het ACM dienen gebruikers uit te kijken met het gebruik van ‘gratis’ apps. U betaalt dan wel niet met geld voor het gebruik van deze apps, maar er hangt wel een prijskaartje aan. Gratis apps vragen namelijk heel vaak naar uw foto’s en contactgegevens. Door het gebruik van deze apps, geeft u dit soort privé-informatie dus prijs. Om consumenten hiervan bewust te maken heeft het ACM de campagne ‘Elke app heeft een prijs’ in het leven geroepen. Deze campagne is bedoeld om mensen bewust te maken van de gevolgen van het betalen met informatie voor het gebruik van een app.

Populaire providers

1

SIMYO

Voordeligst met KPN netwerk!


Naar Simyo

2

BEN

Vaak de goedkoopste!


Naar Ben

3

SIMPEL

Nu de verdubbeldagen!


Naar Simpel

4

YOUFONE

Altijd controle door belplafond!


Naar Youfone