5G en sim only: sneller en stabieler

Steeds meer gebruikers stappen over op 4G, ook bij een sim only abonnement. Nu we die stap nog maar net achter de rug hebben staat de volgende echter alweer klaar. Providers werken aan de voorbereidingen op het 5G-netwerk, dat ervoor moet gaan zorgen dat we nog sneller en stabieler grote bestanden kunnen downloaden. De 5G-abonnementen op basis van sim only maken een hogere snelheid mogelijk, waardoor het nog gemakkelijker wordt om grote bestanden te downloaden. Bovendien lukt het met de nieuwe technieken om een meer stabiele verbinding op te zetten, die niet zomaar meer weg zal vallen.
 

Grotere bestanden voor meer mensen

grotere-bestandenEr zijn twee factoren die veel invloed hebben op de ontwikkeling van mobiele netwerken. Ten eerste komen er steeds meer mensen met een smartphone bij, die allemaal toegang wensen tot het mobiele internet. Daarnaast gaan we online steeds grotere bestanden downloaden en is het inmiddels heel normaal om een video in HD te streamen. Dat betekent dat we steeds meer data consumeren, waardoor ook de verbinding daarop ingericht dienen te zijn. 4G en zelfs 4G+ voldoen nu nog goed, maar daar zal de komende jaren waarschijnlijk verandering in komen. Dat betekent dat we vooruit dienen te denken, bijvoorbeeld aan 5G voor sim only.
 

De toekomst van mobiel internet

Waar de toekomst van mobiel internet naartoe gaat valt lastig te zeggen. Het lijkt er echter wel op dat we tussen 2018 en 2020 kunnen rekenen op 5G internet. Tegen die tijd zijn we goed vertrouwd met 4G en wordt het ook bij sim only tijd voor de volgende stap. Op dit moment is er van de providers zelf nog niets bekend over 5G, zij houden daar in Nederland de kaken over op elkaar. Met name in Azië werkt men hier al wel aan. Het 5G internet voor sim only laat een snellere en meer stabiele verbinding zien, die bovendien een groter bereik heeft.

© Goedkoopste-simonly.com 2012-2020 – Alle rechten voorbehouden