Blog

Allerlei leuke en interessante artikelen

 

Bellen naar buitenland: nog wel roamingkosten

Goed nieuws voor iedereen die vaak internationale gesprekken voert. De roaming-kosten zijn afgeschaft, waardoor dit een stuk goedkoper wordt. Tenminste, als er sprake is van een gesprek vanuit het buitenland naar Nederland. Stel dat u in Spanje staat en naar Nederland wilt bellen. De provider mag dan geen roaming-tarieven meer berekenen. Dat betekent dat u gewoon goedkoop vanuit uw eigen bundel kunt bellen. Bent u in Nederland en belt u náar Spanje? Dan is dat echter een heel ander verhaal. Providers kunnen dan zomaar €0,25 per minuut rekenen (of zelfs €0,90 per minuut zoals Tele2).
 

Vanuit Nederland naar het buitenland bellen

nederlandDe afspraken die de EU maakte hebben alleen betrekking op het gebruik van de mobiele telefoon vanuit het buitenland naar Nederland. Dat betekent dat het vanuit Nederland naar het buitenland bellen hier helaas niet onder valt. Dit is een belangrijke adder onder het gras, want het maakt bellen naar het buitenland nog altijd een prijzige aangelegenheid. Het telefoontje vanuit Spanje naar Nederland moet een net zo grote afstand overbruggen als vanuit Nederland naar Spanje. Toch kennen de beide telefoontjes totaal verschillende tarieven, waardoor het belangrijk is om daar in de keuze voor de provider rekening mee te houden.
 

In het buitenland wel goedkoper bellen

Wat dat betreft hoeven alleen klanten die vanuit Nederland naar het buitenland bellen hier goed rekening mee te houden. Eenmaal over de grens in een van de EU-landen is dat niet nodig. Mits er naar Nederland gebeld wordt natuurlijk. Naar huis bellen of in ieder geval iemand in Nederland is op die manier voordeliger geworden. Zodra het gaat om internationale telefoontjes naar een andere bestemming in Europa of daar buiten is daar helaas nog geen sprake van, de tarieven kunnen dan nog flink oplopen.

Populaire providers

1

SIMYO

Voordeligst met KPN netwerk!


Naar Simyo

2

BEN

Vaak de goedkoopste!


Naar Ben

3

SIMPEL

Nu de verdubbeldagen!


Naar Simpel

4

YOUFONE

Altijd controle door belplafond!


Naar Youfone