Blog

Allerlei interessante artikelen

 

Bellen via WhatsApp

Sinds kort is het mogelijk om te bellen via WhatsApp. Dit is een berichten dienst waar de meeste Smartphone gebruikers gebruik van maken. Het is dan ook handig dat vanuit deze dienst hedendaags ook gebeld kan worden. Bovendien kunt u met deze dienst bellen naar al uw vrienden over de hele wereld, zonder dat dit ten koste gaat van belminuten of kosten buiten de bundel voor bellen naar buitenland.
 

Hoe werkt bellen via WhatsApp?

bellen-via-whatsappWhatsApp was in eerste instantie een berichten dienst waarmee u kosteloos berichten naar elkaar kon versturen, hierdoor maakte men nog weinig gebruik van sms diensten. Hedendaags is hier ook een bel functie aan toegevoegd. Om hiervan gebruik te maken kunt u het chatvenster openen en ziet u een bel icoon waarop u kunt drukken om de verbinding te leggen. Ook het bellen is kosteloos. Dat wil zeggen dat u geen belminuten betaald, of dat u hiervoor geen kosten hoeft af te dragen aan WhatsApp.
 
Echter dient u wel over een internetverbinding op uw telefoon te beschikken, er worden dan ook datakosten in rekening gebracht. Als u geen MB bundel binnen uw sim only abonnement heeft raden wij u deze dienst af, of adviseren wij u een kleine databundel aan te schaffen. Want anders dient u achteraf nog kosten bij te betalen voor internet buiten de bundel, deze kosten zijn doorgaans behoorlijk hoog.

 

Hoeveel dataverbruik

Gemiddeld gezien verbruikt men 250 KB per minuut wanneer men via WhatsApp belt. Dit betekend dat men 4 minuten kan bellen en dan 1MB verbruikt heeft. Vergeleken met andere diensten als Skype is dit een voordelige optie, u verbruikt aanzienlijk minder data door te bellen via WhatsApp. Het is dan ook mogelijk interessant uw belbundel bij te stellen naar beneden als u gebruik gaat maken van bellen via WhatsApp. Kijk ook direct even of u voldoende data maandelijks overhoudt en stel deze anders wellicht naar boven af.

Populaire providers

1

SIMYO

Voordeligst met KPN netwerk!


Naar Simyo

2

BEN

Vaak de goedkoopste!


Naar Ben

3

SIMPEL

Nu de verdubbeldagen!


Naar Simpel

4

YOUFONE

Altijd controle door belplafond!


Naar Youfone