Blog

Allerlei leuke en interessante artikelen

 

Betaal nooit meer voor ongewenste sms-diensten

Ook bij sim only abonnementen is het mogelijk om gebruik te maken van betaalde sms-diensten. Deze betaalde sms-diensten worden ook vaak premium sms-diensten genoemd. U kent ze vast wel: de abonnementen waarbij u bijvoorbeeld iedere maand spelletjes op uw telefoon krijgt aangeboden. Een ander bekend voorbeeld van dergelijke betaalde sms-diensten is het stemmen op kandidaten van een bepaald televisieprogramma. Ook het downloaden van beltonen is een veel aangeboden betaalde sms-dienst. U ontvangt bij deze diensten sms-berichten waarvoor vaak een behoorlijk hoog bedrag betaald moet worden.

 

Onverwachte kosten

Als u zich per ongeluk voor een betaalde sms-dienst heeft aangemeld, dan kunt u zonder het door te hebben snel op kosten gejaagd worden. Er zijn gevallen bekend van ‘diensten’ die ongevraagd meerdere malen per dag sms-berichten stuurden waarvoor al snel €3 per stuk betaald moest worden. Gelukkig zijn veel misleidende praktijken tegenwoordig aan banden gelegd en is er meer regelgeving op dit gebied ontstaan. Zo is het tegenwoordig gratis om dure sms-diensten te blokkeren. Via de website www.payinfo.nl kunt u gemakkelijk inzien van welke diensten u gebruik maakt. Ook kunt u op deze website betaalde sms-diensten stopzetten.

 

Betaalde sms-diensten blokkeren

blokkerenBij alle sim only providers kunt u betaalde sms-diensten blokkeren. Bijvoorbeeld voor ouders die willen voorkomen, dat hun kinderen ongewild aan dure sms-diensten vast komen te zitten is dit een goed idee. Bij sommige sim only providers hoeft u hier zelf niets voor te doen. Bij aankoop van het telefoonabonnement is de simkaart al geblokkeerd voor inkomende betaalde sms-diensten. Zelf een bericht sturen naar een betaalde sms-dienst, bijvoorbeeld om ergens voor te stemmen of een donatie te doen, is nog wel mogelijk. Bij andere sim only provider moet u zelf aangeven, dat u dergelijke betaalde sms-diensten wilt blokkeren. Dit is doorgaans simpel te regelen via de website van uw provider.

Populaire providers

1

SIMYO

Voordeligst met KPN netwerk!


Naar Simyo

2

BEN

Vaak de goedkoopste!


Naar Ben

3

SIMPEL

Nu de verdubbeldagen!


Naar Simpel

4

YOUFONE

Altijd controle door belplafond!


Naar Youfone