Blog

Allerlei interessante artikelen

 

Databundel verplicht bij sim only?

Mobiel internet is erg populair. Toch zijn er nog genoeg consumenten die niet op hun mobiele telefoon willen internetten of aangeven dat zij dit niet zo nodig hoeven of toch geen gebruik van zullen maken. Ook zijn er consumenten die bijvoorbeeld meerdere telefoons en abonnementen hebben, waarbij natuurlijk niet op elke telefoon een databundel nodig is. De vraag die vele zich afstellen is dan ook of een databundel verplicht is bij sim only?
 

Verplicht?

verplicht-blogEen verplichting is een groot woord, in principe bent u natuurlijk nergens toe verplicht. Desondanks zijn er wel providers waar u niet terecht kunt voor een sim only abonnement als u hierbij geen databundel selecteert. Tele2 is hier een voorbeeld van, hier is het niet mogelijk enkel belminuten te selecteren, maar dient u daarbij ook voor een databundel te kiezen van minimaal 100 MB, welke 3 euro kost. Voor de consument die geen gebruik maakt van mobiel internet is Tele2 dan ook geen geschikte provider, want u betaald wel voor deze dienst maar maakt er geen gebruik van.
 

Andersom

Het kan ook juist uw wens andersom zijn, dat u geen belminuten wilt en juist alleen een databundel. Dit is minder voorkomend, maar er zijn consumenten die dit graag zo willen. Helaas loopt u in dit geval bij meerdere providers tegen problemen aan. Bij Tele2 kon u niet alleen een belbundel afsluiten, maar ook niet alleen een internetbundel. Hier dient u dus verplicht te combineren.
 
Gelukkig is het bij de meeste providers wel mogelijk alleen een belbundel af te sluiten, maar helaas niet alleen een internetbundel. In de meeste gevallen begint een sim only abonnement met minimaal 100 belminuten en kunt u vanuit daar verder uitbreiden. In onze tool kunt u uw gewenste opties aangeven waarna wij u het aanbod zullen tonen van de providers die u deze wensen kunnen aanbieden.

Populaire providers

1

SIMYO

Voordeligst met KPN netwerk!


Naar Simyo

2

BEN

Vaak de goedkoopste!


Naar Ben

3

SIMPEL

Nu de verdubbeldagen!


Naar Simpel

4

YOUFONE

Altijd controle door belplafond!


Naar Youfone