Blog

Allerlei leuke en interessante artikelen

 

Dataroaming ook uitschakelen bij een sim only abonnement

Dataroaming kan u in het buitenland heel veel geld kosten. Wie op vakantie van plan is om gebruik te maken van internet via de telefoon kan maar beter even opzoeken wat de kosten hiervan zijn. Veel providers bieden speciale databundels aan voor gebruik over de grens. Wilt u geen internet gebruiken en niet voor onplezierige verrassingen komen te staan? Schakel dan uw dataroaming op de telefoon uit.

 

Wat is dataroaming?

wat-is-dataroamingRoaming is een Engels woord en betekend letterlijk “rondzwerven”. Het is een functie waarbij de telefoon op zoek gaat naar beschikbare netwerken, als er geen verbinding kan worden gemaakt met de eigen provider. In Nederland kan dit niet zoveel kwaad, maar wie eenmaal de grens oversteekt kan opeens te maken krijgen met schrikbarende hoge kosten. Wanneer de dataroaming functie van de telefoon in het buitenland nog ingeschakeld is, zal de telefoon op zoek gaan naar een andere aanbieder. Bij openstaande apps, het ontvangen of versturen van whatsappjes, e-mailberichten of notificaties van social media wordt data gebruikt. Iedere megabyte die hiervoor gebruikt wordt, moet worden betaald. De kosten van het gebruik van internet is beduidend hoger dan bij uw eigen provider. Bovendien vallen deze kosten buiten uw eigen bundel, dus worden deze bovenop uw normale abonnementskosten gerekend.

 

Sim only en roaming

Abonnementhouders van een sim only abonnement zijn maandelijks zeer voordelig uit. Helaas vervalt dit voordeel wanneer u het land verlaat en gebruik maakt van een buitenlandse provider. Houdt er daarom rekening mee dat ook toestellen met een sim only abonnement maar beter de roaming functie kunnen uitschakelen als u niet te maken wilt krijgen met een torenhoge telefoonrekening. Als u op reis toch gebruik wilt kunnen maken van internet op uw telefoon kunt u gebruik maken van gratis wifi in bijvoorbeeld hotels, restaurants of pretparken. Wie niet afhankelijk wil zijn van gratis wifi op locatie kan overwegen om een voordelige vakantiebundel af te sluiten.

Populaire providers

1

SIMYO

Voordeligst met KPN netwerk!


Naar Simyo

2

BEN

Vaak de goedkoopste!


Naar Ben

3

SIMPEL

Nu de verdubbeldagen!


Naar Simpel

4

YOUFONE

Altijd controle door belplafond!


Naar Youfone