Blog

Allerlei leuke en interessante artikelen

 

Dataverbruik controleren sim only

Maakt u gebruik van een sim only abonnement en gaat u regelmatig het internet op met 3G of 4G? In dat geval is het belangrijk om regelmatig het dataverbruik te controleren van uw sim only abonnement. Als u een bundel heeft waarbij u onbeperkt gebruik kunt maken van data is het niet nodig om tussentijds te controleren hoeveel data u heeft verbruikt. Heeft u echter een bundel met een limiet, dan is het raadzaam om af en toe even te kijken. Het controleren van data kan op twee verschillende manieren, via uw smartphone of via de website van uw telecom provider.

 

Dataverbruik controleren via de smartphone

dataverbruik-smartphoneVia uw smartphone kunt u eenvoudig controleren hoeveel data u heeft verbruikt de afgelopen tijd. Het is daarbij verstandig om een periode in te stellen die gelijk is aan de facturatieperiode van uw provider. Stel dat de facturatieperiode van de 10e van deze maand tot de 9e van de volgende maand loopt dan kunt u het beste deze periode aanhouden. Naast het instellen van de periode kunt u ook een waarschuwingslimiet en maximumlimiet instellen. Zodra de waarschuwingslimiet bereikt wordt krijgt u een waarschuwing van uw smartphone. Bij het bereiken van de maximumlimiet wordt de dataverbinding uitgeschakeld. Op deze manier voorkomt u eenvoudig dat u extra kosten maakt.

 

Dataverbruik controleren via de provider

Bijna alle telecom providers hebben een app of een beveiligd gedeelte binnen hun website waarop u toegang krijgt tot uw persoonlijke gegevens. Zo kunt u eenvoudig uw huidige dataverbruik opvragen. Is de helft van de maand voorbij, kijk dan even of u nog “op schema ligt” met het dataverbruik. Als u weinig gebruik hebt gemaakt van data dan is de kans groot dat u nog veel MB’s overheeft . Heeft u echter veel gebruik gemaakt van internet, dan kan het zijn dat u moet gaan oppassen zodat u niet boven de limiet uitkomt.

Populaire providers

1

SIMYO

Voordeligst met KPN netwerk!


Naar Simyo

2

BEN

Vaak de goedkoopste!


Naar Ben

3

SIMPEL

Nu de verdubbeldagen!


Naar Simpel

4

YOUFONE

Altijd controle door belplafond!


Naar Youfone