Blog

Allerlei leuke en interessante artikelen

 

E-sim en sim only

Het gebruik van losse simkaarten maakt het niet bepaald eenvoudig om met onze smartphone van netwerk te wisselen. De e-sim moet daar verandering in gaan brengen. Het is een simkaart ingebouwd in de smartphone, waardoor het niet langer nodig is een fysieke chip in de telefoon te plaatsen. Bovendien lijkt het erop dat we de e-sim redelijk snel kunnen verwachten.
 

Wisselen tussen providers met de e-sim

wisselenHet openen van de smartphones en het plaatsen van simkaarten is lang niet altijd eenvoudig. Vooral de moderne toestellen hebben een micro-sim of zelfs nano-sim, waardoor het behoorlijk priegelen kan zijn. Daar komt verandering in dankzij de e-sim. Daarnaast maakt de e-sim het een stuk gemakkelijker om te wisselen van simkaart. Gebruikers zijn niet langer gebonden aan één provider, omdat de simkaart verbinding kan maken met alle providers.
 
Er is eigenlijk geen sprake meer van een simkaart die verbinding maakt met het netwerk van een bepaalde provider. In plaats daarvan kan de software als het ware inloggen op een netwerk naar keuze. Het is een universele simkaart die het mogelijk maakt over te stappen naar een ander netwerk op het moment dat het bereik daar beter is.
 

Even geduld nog

De e-sim is er op dit moment nog niet, we zullen wat dat betreft nog even geduld moeten hebben. Apple werkte in 2014 al aan de eigen Apple sim en het lijkt erop dat het bedrijf een van de eersten zal zijn die hiermee komt. Ook Samsung heeft al een toestel met een e-sim in ontwikkeling, het gaat dan om de Gear S2 van het merk. Ook providers staan open voor het gebruik van de e-sim in mobiele apparaten, ook al waren zij in eerste instantie niet bepaald enthousiast.

Populaire providers

1

SIMYO

Voordeligst met KPN netwerk!


Naar Simyo

2

BEN

Vaak de goedkoopste!


Naar Ben

3

SIMPEL

Nu de verdubbeldagen!


Naar Simpel

4

YOUFONE

Altijd controle door belplafond!


Naar Youfone