Eerste minuut tarief sim only

Het eerste minuut tarief bij sim only betekend simpelweg dat een gesprek altijd afgerond wordt naar minimaal 1 minuut. Dit is alleen op toepassing bij bellen en niet bij sms’en en/of internetten. Het eerste minuut tarief kan ook wel omschreven worden als het starttarief. In principe is dit een afrekenmethode die als niet geheel eerlijk beschouwt kan worden, gezien men in feite hierdoor minder belminuten overhoudt als dat hij werkelijk inkoopt.
 

Hoe werkt het eerste minuut tarief?

Niet alle providers brengen standaard het eerste minuut tarief in rekening, bovendien kan dit ook verschillen per abonnement. Het eerste minuut tarief betekend dat een gesprek u altijd minimaal 1 belminuut kost. Zodra de verbinding tot stand komt, dit kan ook een verbinding met een voicemail betreffen kost het gesprek u minimaal 1 minuut. Dit betekend dat wanneer de verbinding korter dan 1 minuut was, het gesprek alsnog afgerond wordt op 1 hele minuut.
 
Sommige providers hebben niet alleen dit starttarief, maar ronden elk gesprek naar boven op de hele minuut af. In principe zou het eerlijker zijn wanneer u per seconde afrekent, zonder een starttarief. Alleen op deze manier kunt u werkelijk de gehele bundel verbellen. Want wanneer alles naar boven afgerond wordt kan het behoorlijk veel sneller gaan.
 

Wettelijke verplichting

eerste-minuutProviders hebben diverse afrekenmethodes als onder andere het eerste minuut tarief. Echter zijn zij verplicht om deze informatie duidelijk over te brengen en dienen zij deze tarieven duidelijk te vermelden. Daarnaast is er een wettelijke verplichting voor elke provider dat zij minimaal 1 abonnement dienen aan te bieden waarbij er geen gebruik wordt gemaakt van afrekenmethodes. Dit betekend dat er geen starttarief gehanteerd mag worden en dat gesprekken ook niet naar boven afgerond mogen worden, maar per seconde berekend moeten worden.

© Goedkoopste-simonly.com 2012-2020 – Alle rechten voorbehouden