Blog

Allerlei leuke en interessante artikelen

 

Factuur sim only

Wanneer u gebruik maakt van sim only zult u elke maand een factuur van de provider ontvangen. Deze factuur is opgedeeld in diverse onderdelen. Per provider ziet de afrekening er anders uit, maar de belangrijkste punten zijn doorgaans hetzelfde. Wat belangrijk is dat u de factuur goed begrijpt, zodat u ziet wat er precies berekend wordt en waarvoor u moet betalen. Mocht u bepaalde zaken niet duidelijk vinden adviseren wij u contact op te nemen met de provider.
 

Kosten binnen en buiten de bundel

kosten-bundelDoorgaans worden de kosten binnen en buiten de bundel apart gespecificeerd op de factuur. Dat is wel zo handig, hierdoor ziet u wat er binnen de bundel viel en wat u nog extra dient af te rekenen voor wat u buiten de bundel verbruikt heeft. Binnen de bundel is hetgeen wat u standaard betaald, dat is immers wat u afgesloten heeft. Hetgeen buiten de bundel zijn de extra kosten. Dit kan komen doordat u meer belminuten, sms’jes of MB’s verbruikt heeft. Of wanneer u naar bijvoorbeeld service nummers heeft gebeld, dit valt ook altijd buiten de bundel.
 
Sommige providers hebben een zeer uitgebreide factuur. Hierop ziet u naar welke nummers u heeft gebeld en voor welke tijdsduur. Dit stelt u in staat om alles uitgebreid te controleren. Dit geldt niet voor het mobiele internet, met betrekking tot MB’s ziet u alleen wat u meer verbruikt heeft. Het zou voor de provider niet te doen zijn om apart te specificeren wanneer u precies geïnternet heeft op uw mobiele telefoon en wat u op het internet gedaan heeft. Bovendien is dit wegens privacy redenen ook niet toelaatbaar.

 

Verplichte vermeldingen

De provider dient wettelijk verplicht bepaalde kosten te vermelden op de factuur. Dit zijn andere kosten als bijvoorbeeld de eenmalige kosten. De consument moet duidelijk kunnen zien om wat voor soort kosten dit gaat en waarvoor dit betaald dient te worden.

Populaire providers

1

SIMYO

Voordeligst met KPN netwerk!


Naar Simyo

2

BEN

Vaak de goedkoopste!


Naar Ben

3

SIMPEL

Nu de verdubbeldagen!


Naar Simpel

4

YOUFONE

Altijd controle door belplafond!


Naar Youfone