Blog

Allerlei leuke en interessante artikelen

 

Handige telefoons voor de oude dag

Kleine toetsen, kleine lettertjes, onduidelijke en onnodig gecompliceerde menu’s. U heeft er waarschijnlijk ook een bloedhekel aan. Helaas lijkt dit de regel te zijn geworden voor hedendaagse mobiele telefoons. Gelukkig is dit slechts schijn en is er een alternatief op de markt. Deze zogeheten seniorentelefoons houden gelukkig wel rekening met uw behoeftes en gebreken.

 

De verschillen met ‘normale’ telefoons

Seniorentelefoons hebben grote en gemakkelijk te bedienen toetsen. Dit voorkomt het probleem, dat u per ongeluk op meerdere toetsen tegelijk of op de verkeerde toets drukt. Ook zijn deze telefoons in de regel voorzien van grote schermen, met duidelijke pictogrammen, grote letters en cijfers. Maar er is meer om het u gemakkelijk te maken. Zo bestaat er ook vaak de mogelijkheid om het volume extra hard te zetten. Mocht doofheid een probleem zijn, dan zou u eens moeten kijken naar telefoons met de optie van een bellampje. U kunt dan zien, dat u gebeld wordt ook wanneer u het niet hoort. Ook een noodknop behoort tot de mogelijkheden. Tot slot is het ook handig wanneer de telefoon de mogelijkheid van fototoetsen ondersteunt. U kunt dan op een foto klikken en zo de bijbehorende persoon bellen. Dit voorkomt het gedoe, dat u telefoonnummers moet onthouden.

 

Welke moet u kiezen

welkeAls u een seniorentelefoon aan gaat schaffen kunt u het beste als volgt te werk gaan. Zoek als eerste een telefoon uit die aan uw behoeftes voldoet en binnen uw budget past. Laat u goed informeren wat dit betreft, want er zijn een aantal seniorentelefoons die ondermaats presteren. Zo zijn ze niet allemaal even gebruiksvriendelijk. Ook zijn er telefoons bij die bijvoorbeeld een slechte accu hebben of over het algemeen niet erg degelijk zijn. Heeft u een mooie gevonden? Dan kunt u deze het beste simlockvrij aanschaffen. Vervolgens kunt u er een sim only abonnement bij kopen, dat precies bij uw gebruik aansluit. Zo betaalt u nooit teveel.

Populaire providers

1

SIMYO

Voordeligst met KPN netwerk!


Naar Simyo

2

BEN

Vaak de goedkoopste!


Naar Ben

3

SIMPEL

Nu de verdubbeldagen!


Naar Simpel

4

YOUFONE

Altijd controle door belplafond!


Naar Youfone