Blog

Allerlei leuke en interessante artikelen

 

Hoeveel MB heb ik nodig?

Veel mensen vragen zich af hoeveel MB ze per maand nodig hebben om gebruik te kunnen maken van internet in hun sim only abonnement. Dat hangt uiteraard af van het gebruik van bepaalde apps. We zetten de invloed van apps op het aantal benodigde MB’s bij sim only op een rij.

 

Surfen met een sim only abonnement

Klanten die regelmatig surfen over het internet hebben een gemiddelde databundel nodig. Het gebruik van Google Chrome, Safari, Firefox of een andere browser leidt bij zo’n 20 – 30 minuten per dag tot een dataverbruik rond de 1GB per maand. Dat betekent dat een gemiddelde databundel van 1 – 2GB per maand over het algemeen voldoende zou moeten zijn.

 

Streaming van video’s en muziek

Klanten die regelmatig video’s en muziek streamen, zoals via YouTube en Spotify doen er verstandig aan om een ruimere databundel te kiezen. Vooral bij video’s en muziek in hoge kwaliteit dient het sim only abonnement in ieder geval 5GB aan data te bevatten. In combinatie met uitgebreid surfen, het gebruik van Instagram en Snapchat kan het zelfs benodigd zijn om een databundel met 10GB in het sim only abonnement te kiezen.

 

E-mail en WhatsApp of Facebook Messenger

emailDe minst verbruikende apps zijn e-mail (zonder bijlagen), WhatsApp en Facebook Messenger. Dit zijn applicaties die nauwelijks data verbruiken, waardoor ze binnen een sim only abonnement slechts leiden tot enkele honderden MB’s aan dataverbruik.
 
Let op: het ontvangen en versturen van bijlagen laat het dataverbruik snel oplopen. Dat geldt zowel voor e-mails als voor foto’s en video’s in WhatsApp of Facebook Messenger. Maak een inschatting van de gebruikswijze, op basis van de apps die veel gebruikt worden. Het is aan de hand daarvan mogelijk om na te gaan hoeveel MB er in het sim only abonnement beschikbaar moet zijn om daar goed gebruik van te kunnen maken.

Populaire providers

1

SIMYO

Voordeligst met KPN netwerk!


Naar Simyo

2

BEN

Vaak de goedkoopste!


Naar Ben

3

SIMPEL

Nu de verdubbeldagen!


Naar Simpel

4

YOUFONE

Altijd controle door belplafond!


Naar Youfone