Hoge sim only kosten in grensgebied

Wie een telefoonabonnement heeft afgesloten met een Nederlandse provider kan rekenen op een landelijke dekking. Zendmasten die verspreid staan door het hele land zorgen ervoor dat uw telefoon contact heeft met het door u gekozen netwerk. Echter kunnen telefoongebruikers in grensgebieden dit anders ervaren. Zendmasten in buurlanden kunnen soms de overhand nemen wat ervoor kan zorgen dat het toestel automatisch overschakelt naar het buitenlandse netwerk. Hiermee kunt u onaangenaam hoge kosten maken. Gelukkig zijn dit soort ongemakken gemakkelijk te voorkomen.
 

Mobiel netwerk in grensgebieden

Alhoewel u nog in Nederland bent en u een abonnement heeft afgesloten bij een Nederlandse provider, kan het in een grensgebied zomaar voorkomen dat uw telefoon overschakelt naar een buitenlandse zendmast. Grensgebieden zoals Emmen, Enschede en Venlo kunnen daarom problemen geven als uw toestel niet de juiste telefooninstellingen heeft. Misschien maakt u hier, zonder dat u het door heeft, gebruik van een buitenlandse provider. Omdat deze kosten niet binnen uw afgesloten bundel horen, worden deze bovenop uw abonnementskosten berekend en de tarieven zijn meestal niet zo laag.
 

Hoge kosten voorkomen

kosten-grensgebiedTelefoongebruikers die een sim only abonnement hebben, maken maandelijks lage belkosten. Deze lage kosten gelden niet bij een buitenlandse provider en daarom kan het gebruik van een niet-Nederlandse telefoonaanbieder plotseling voor een hoge telefoonrekening zorgen. Wanneer u zich in een grensgebied begeeft kunt u een aantal maatregelen treffen om deze onverwachte hoge kosten te voorkomen. U kunt ervoor kiezen om tijdelijk uw dataroaming op de telefoon uit te zetten of u stelt uw telefoon in op ‘handmatig netwerk kiezen’. Hiermee voorkomt u dat uw telefoon ongemerkt overschakelt naar een buitenlands netwerk. Voor inwoners van grensgebieden hebben sommige providers nu speciale bundels in het assortiment, waarbij ook in België en Duitsland gewoon gebruik gemaakt kan worden van internet voor het Nederlandse tarief.

© Goedkoopste-simonly.com 2012-2020 – Alle rechten voorbehouden