Internet of Things-netwerk T-Mobile en Vodafone

T-Mobile en Vodafone hebben beiden aangekondigd te gaan werken aan een Internet-of-Things-netwerk. Het gaat om een netwerk dat het mogelijk gaat maken om allerlei slimme apparaten met elkaar te laten communiceren. Dat moet er onder andere voor zorgen dat we het GSM-netwerk kunnen ontlasten, terwijl het daarnaast nieuwe mogelijkheden creëert op het gebied van snelheid en stabiliteit.
 

NB-IoT als antwoord op LoRa

NB-IoTT-Mobile start met NB-IoT. Het is de technologie die men gebruikt voor het netwerk, dat we kunnen uitschrijven als Narrow-Band Internet-of-Things. Het gaat om een netwerk met een beperkte bandbreedte. Dit sluit goed aan op de producten die over kleine afstand data naar elkaar dienen te versturen om onderling te communiceren. Het grote voordeel van de beperkte bandbreedte is dat de impact op de accu van het apparaat slechts minimaal is. De sensoren werken bovendien uiterst efficiënt, waardoor het mogelijk is om hier op een energiezuinige wijze gebruik van te maken.
 
KPN gaf in juli van dit jaar al aan te werken aan LoRa. Dit is de variant van KPN voor Internet-of-Things, waardoor ook de andere grote providers in Nederland natuurlijk niet achter kunnen blijven.
 

Landelijk netwerk van Vodafone

Naast T-Mobile is ook Vodafone gestart met plannen voor de introductie van een dergelijk netwerk. Volgens de provider zullen we daarvan in het eerste kwartaal van 2017 al de eerste stappen gaan zien. Vodafone heeft het plan om een landelijk dekkend netwerk uit te rollen in Nederland, Ierland, Spanje en Duitsland. Overigens hoeft Vodafone alleen de software te updaten van de huidige 4G-basisstations, waardoor het niet langer hoeft te duren voordat we hier gebruik van kunnen maken. Vodafone heeft zich tot doel gesteld om in 2020 al een wereldwijd dekkend netwerk voor the Internet-of-Things te kunnen aanbieden.

© Goedkoopste-simonly.com 2012-2020 – Alle rechten voorbehouden