Blog

Allerlei leuke en interessante artikelen

 

Internetsnelheid sim only: grote verschillen

De internetsnelheid bij de verschillende sim only abonnementen laat grote verschillen zien. De ene provider biedt een relatief traag 3G-abonnement aan, terwijl sim only bij andere providers beschikbaar is met het snelst mogelijke 4G. Wat heeft u aan snelheid nodig binnen een sim only abonnement? Het is vooral van belang om op voorhand na te gaan hoe u er waarschijnlijk gebruik van zal gaan maken.

 

3G of 4G snelheid bij sim only

snelheidDe internetsnelheid bij 3G-abonnementen zal in de praktijk zo’n 1 – 3 Mbps bedragen. Dat is voldoende om onbezorgd te kunnen surfen, maar minder goed geschikt om video te streamen. Een 4G-abonnement zorgt voor hogere snelheden, die gemakkelijk boven de 14 Mbps uitkomen. Houd er rekening mee dat sommige providers ‘onbeperkt internet’ aanbieden op hun sim only abonnementen, al schroeven ze de snelheid na een bepaalde hoeveelheid data omlaag. Er blijft dan nog 32 of 64 Kbps over. Die snelheid is voldoende om een Whatsapp-bericht te versturen, maar maakt het eenvoudige surfen al tijdrovend.

 

Welke snelheid heeft u nodig?

Om de snelheid te bepalen die u nodig heeft met een sim only abonnement is het verstandig om na te gaan hoe u daar gebruik van zal maken. Grofweg valt de volgende verdeling te maken:
 
– Af en toe mobiele pagina’s bezoeken: lage internetsnelheid
– Af en toe reguliere pagina’s bezoeken, vaak mobiele pagina’s: gemiddelde internetsnelheid
– Vaak reguliere pagina’s bezoeken en af en toe muziek streamen: hoge internetsnelheid
– Vaak muziek streamen en onderweg video’s kijken: zeer hoge internetsnelheid
 
Het geeft een redelijke inschatting van de internetsnelheid die een sim only abonnement dient te bieden, waarbij laag staat voor het goedkoopste 3G en zeer hoog voor de state-of-the-art 4G abonnementen.

Populaire providers

1

SIMYO

Voordeligst met KPN netwerk!


Naar Simyo

2

BEN

Vaak de goedkoopste!


Naar Ben

3

SIMPEL

Nu de verdubbeldagen!


Naar Simpel

4

YOUFONE

Altijd controle door belplafond!


Naar Youfone