Blog

Allerlei leuke en interessante artikelen

 

Kinderen en sim only risico

Het lijkt een verstandige keuze: de kinderen een sim only abonnement geven zodat ze in het geval van nood contact op kunnen nemen. Wat zijn de risico’s hiervan, bijvoorbeeld ten opzichte van een prepaid aansluiting? We zetten er een paar op een rij, inclusief de mogelijke oplossingen.
 

Hoge belkosten vanwege abonnement

belkostenEen sim only abonnement kenmerkt zich door middel van lage kosten per maand. Dat neemt niet weg dat het in principe mogelijk is om hier onbeperkt gebruik van te maken, waardoor de kosten toch hoog kunnen oplopen. Binnen het abonnement is er sprake van een aantal belminuten. Kinderen die daar overheen gaan door lang met vrienden te bellen maken het abonnement gemakkelijk een stuk duurder.
 
De belkosten per minuut liggen bij een sim only abonnement vaak lager dan bij een prepaid-aansluiting. Dit heeft te maken met de verhoogde mate van flexibiliteit met een prepaid overeenkomst, waar u als consument een hogere prijs voor betaalt.
 

Sim only met belplafond

Om de kosten van een sim only abonnement voor de kinderen niet te hoog te laten oplopen is het mogelijk om gebruik te maken van een belplafond. Sommige providers bieden de mogelijkheid om slechts een beperkt aantal belminuten per maand beschikbaar te maken, waardoor kinderen daar niet overheen kunnen gaan. Het blijft echter wel altijd mogelijk om met u te bellen, omdat u bepaalde nummers als ‘nood’ op kunt geven.
 
Dat is een groot voordeel ten opzichte van een prepaid aansluiting. Indien het beltegoed van de kinderen op zou zijn hebben zij namelijk niet zomaar meer de mogelijkheid om te bellen, ook niet met u. Het is daarom de moeite waard om de risico’s van sim only voor de kinderen goed in te schatten en op basis daarvan vervolgens een goede keuze te maken.

Populaire providers

1

SIMYO

Voordeligst met KPN netwerk!


Naar Simyo

2

BEN

Vaak de goedkoopste!


Naar Ben

3

SIMPEL

Nu de verdubbeldagen!


Naar Simpel

4

YOUFONE

Altijd controle door belplafond!


Naar Youfone