Blog

Allerlei leuke en interessante artikelen

 

KPN maakt nieuwe roamingkosten voor mobiele telefonie bekend

KPN verlaagt de tarieven voor het gebruik van de mobiele telefoon in het buitenland. De provider doet dat overigens niet vrijwillig, het is Europese wetgeving die daartoe verplicht. Per 1 mei gaan de tarieven omlaag, waardoor het een stuk goedkoper wordt om de mobiele telefoon in het buitenland te gebruiken.
 
Per 1 mei mogen providers nog maximaal €0,06 per minuut of per MB rekenen. Inkomende gesprekken mogen nog maximaal €0,01 per minuut kosten. Een SMS zal €0,02 gaan kosten. De tarieven gaan daarmee flink omlaag ten opzichte van de huidige kosten, goed nieuws voor hen die graag op pad gaan.
 

Afschaffen van roamingkosten

Per 1 mei 2017 mogen providers zelfs helemaal geen extra kosten voor het gebruik in het buitenland meer rekenen, er is wat dat betreft sprake van een overgangsperiode. De providers mogen nu nog een kleine toeslag berekenen, iets dat ze hebben weten uit te onderhandelen met de Europese Unie. Zowel KPN als Vodafone blijven voorlopig de maximale toeslag vragen. Bovendien zullen MB’s en belminuten in het vervolg ten koste gaan van de reguliere bundels voor binnenlands gebruik, de toeslag komt daar dus nog bovenop.
 

Nieuwe tarieven bij KPN

nieuwe-tarievenDe nieuwe tarieven voor roaming komen bij KPN echter een stuk lager te liggen dan op dit moment. Bellen kost nu nog €0,23 per minuut, gebeld worden €0,06 per minuut, een SMS €0,07 en 1 MB kost €0,24. Ook de bundels voor gebruik in het buitenland worden voordeliger, KPN schroeft het aantal beschikbare MB’s flink op. Er is sprake van een verdubbeling. Dat betekent dat er vanaf 1 mei een dagbundel voor €2,50 beschikbaar is, goed voor 100MB. De weekbundel bevat 200MB en kost €5, de maandbundel blijft €10 kosten en is goed voor een tegoed van 500MB.

Populaire providers

1

SIMYO

Voordeligst met KPN netwerk!


Naar Simyo

2

BEN

Vaak de goedkoopste!


Naar Ben

3

SIMPEL

Nu de verdubbeldagen!


Naar Simpel

4

YOUFONE

Altijd controle door belplafond!


Naar Youfone