Meer dan helft sim only

Meer dan de helft van de consumenten heeft gekozen voor een sim only abonnement, hierdoor kan geconstateerd worden dat sim only steeds populairder is en wordt. De belangrijkste reden om voor sim only te kiezen zijn de lage maandelijkse kosten die hierbij horen. Men heeft doorgaans nog een goede mobiele telefoon tot zijn beschikking en prefereert dan ook de laagste maandelijkse kosten boven een nieuwe mobiele telefoon of nieuwe smartphone.
 

Marktonderzoek

Markonderzoeker GfK heeft onlangs een marktonderzoek gehouden waarbij de conclusie was dat sim only abonnementen verreweg het populairst zijn. Maar liefst 56 procent van de abonnementen die afgelopen jaar werden afgesloten betroffen een sim only abonnement. Maar 33 % had gekozen voor een abonnement waarbij er een nieuwe telefoon gekozen kon worden. De overige 11 procent gebruikt nog steeds een prepaid oplossing.
 

Sim only

helft-blogIn de meeste gevallen kozen de consumenten afgelopen jaar voor een sim only abonnement doordat zij zelf nog een toestel tot hun beschikking hadden en hierbij de laagst mogelijke maandelijkse kosten wilden. Maar sommige consumenten bestelden een sim only abonnement en kochten hierbij zelf een los toestel. Hierdoor wordt de prijs van het toestel niet meegenomen in de maandelijkse kosten, gezien dit een eenmalige uitgave betreft. Bovendien schijnt het dat hierdoor het makkelijker is om het toestel in de toekomst te verkopen. In sommige gevallen is het voordeliger om zelf een toestel los te kopen en hierbij te kiezen voor een goedkope sim only oplossing. Zeker wanneer u niet veel eisen heeft wat betreft het toestel en de verkoopwaarde van een los toestel niet erg hoog is.
 

Prepaid gebruikers stappen over

Volgens het marktonderzoekbureau zijn het voornamelijk de prepaid gebruikers die steeds meer overtuigd raken van de goedkope sim only oplossingen. Prepaid wordt steeds minder populair, voornamelijk doordat sim only steeds goedkoper wordt.

© Goedkoopste-simonly.com 2012-2020 – Alle rechten voorbehouden