Blog

Allerlei leuke en interessante artikelen

 

Nederlanders kiezen voor sim only

We kiezen in Nederland op grote schaal voor de goedkope sim only abonnementen. Opvallend is dat ook steeds meer gebruikers van prepaid aansluitingen daarop overstappen. Het lijkt erop dat vooral de lage prijs per maand een belangrijke rol lijkt te spelen. Een prepaid aansluiting associëren we met lage kosten. De belkosten per minuut en kosten per MB kunnen echter gemakkelijk oplopen, waardoor een sim only abonnement op de langere termijn vaak voordeliger is. Uit een analyse van GSM Helpdesk blijkt dat steeds meer Nederlanders dat ontdekken. Het is wat dat betreft niet vreemd dat 1 op de 3 Nederlanders inmiddels gebruik maakt van een sim only abonnement.

 

Goedkoop sim only abonnement

simonly-abonnementHet sim only abonnement zit op een overzichtelijke wijze in elkaar en is bovenal voordelig beschikbaar. Het is bij Simpel bijvoorbeeld al mogelijk om voor slechts €3 per maand gebruik te maken van 100 belminuten. Er is geen enkele provider die daar op basis van prepaid bij in de buurt komt. Ook bij United Consumers en Ben is het mogelijk om voordelig te bellen. De abonnementen kosten slechts €4 per maand en bieden voor die prijs ook sms-berichten aan. We blijken in Nederland weer eens gevoelig voor lage prijzen, want ze zorgen ervoor dat we op grote schaal sim only abonnementen afsluiten om gebruik te maken van onze mobiele telefoon.

 

Sim only of prepaid

De keuze tussen sim only en prepaid lijkt er vooral een van de laagste prijs. De goedkoopste prepaid abonnementen maken bellen vanaf €0,05 per minuut mogelijk. Dat lijkt voordelig, maar leidt bij 100 minuten per maand tot €5 aan kosten. Dat is ondanks de lage bedragen toch 66% duurder dan het goedkoopste sim only abonnement. In 2014 gaf 53% van de Nederlanders aan dat de prijs het belangrijkste argument was om een keuze te maken, in 2015 was dat al 62%. De kans is groot dat er steeds meer mensen zullen overstappen naar een goedkoop sim only abonnement.

Populaire providers

1

SIMYO

Voordeligst met KPN netwerk!


Naar Simyo

2

BEN

Vaak de goedkoopste!


Naar Ben

3

SIMPEL

Nu de verdubbeldagen!


Naar Simpel

4

YOUFONE

Altijd controle door belplafond!


Naar Youfone