Nieuw abonnement en oude tegoeden

Het kan gebeuren u sluit een nieuw abonnement af, maar u heeft nog belminuten, sms’jes en MB’s over. Wat gebeurt er eigenlijk met deze tegoeden? Standaard is het niet vanzelfsprekend dat tegoeden onbeperkt houdbaar blijven, dit is afhankelijk per provider. Het kan zo zijn dat uw overgebleven tegoed elke maand verloren gaan, maar ook dat dit 1 maand of voor een langere periode houdbaar blijft. Maar op het moment dat u voor een ander abonnement kiest zijn er andere regels.
 

Overstappen naar andere provider

overstappen-andereOp het moment dat u voor een andere provider kiest wordt uw oude abonnement stopgezet per de datum dat het nieuwe ingaat. In dit geval gaan oude tegoeden standaard verloren en dit per de datum van het nieuwe abonnement. U kunt namelijk niet meer gebruik blijven maken van de oude simkaart op het moment dat de beëindiging heeft plaatsgevonden, dit resulteert dan ook in dat oude tegoeden weg zijn. Houdt hier goed rekening mee en maak wellicht vroegtijdig uw belminuten, sms’jes en MB’s op.
 

Overstappen naar ander abonnement van dezelfde provider

U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om over te stappen naar een ander abonnement van dezelfde provider. Wanneer u alleen bepaalde zaken verhoogd, bijvoorbeeld het aantal belminuten is dit vaak nog mogelijk binnen hetzelfde abonnement, hierdoor stapt u niet over naar een ander.
 
Maar het kan ook zo zijn dat de provider het wel op deze manier interpreteert, of dat u daadwerkelijk voor een andere bundel kiest. In dit geval verschilt het per provider wat de precieze gang van zaken is, maar vaak is helaas genoeg zo dat tegoeden verloren gaan. Bekijk goed de algemene voorwaarden om te zien hoe uw provider dit aanpakt. Wellicht kunt u liever navragen of u het huidige abonnement kan aanpassen in plaatst van over te stappen naar een andere bundel.

© Goedkoopste-simonly.com 2012-2020 – Alle rechten voorbehouden