Blog

Allerlei leuke en interessante artikelen

 

Nieuwe KPN 60 dagen gratis in EU

gratisKPN introduceert nieuwe Zorgeloos abonnementen en schrapt daarmee alvast de roamingkosten binnen de EU. Tenminste, op basis van enkele voorwaarden. Klanten die veel in het buitenland zijn kunnen gebruik maken van de nieuwe abonnementen en er daarmee voor zorgen dat ze hoge roamingkosten kunnen voorkomen. Ze mogen aan de andere kant echter maar 60 dagen per jaar gebruik maken van hun eigen bundel in het buitenland.
 

Bundel maximaal 60 dagen te gebruiken in het buitenland

KPN maakt het mogelijk om vanuit de eigen bundel in Nederland onbeperkt gebruik te maken van minuten en sms’jes. Daar komt bij dat het mogelijk is om het tegoed ook in het buitenland te gebruiken. Het gaat om de gehele Europese Unie en daarnaast ook om de Verenigde Staten en om Canada.
 
Gebruikers met een Zorgeloos abonnement van KPN hebben echter maar de mogelijkheid om het tegoed maximaal 60 dagen per jaar te gebruiken. Indien gebruikers langere tijd in het buitenland verblijven hebben ze daar daarom nog altijd de buitenlandbundels nodig.
 

Voorlopige richtlijnen van de Europese Unie

KPN lijkt met de nieuwe Zorgeloos abonnementen alvast vooruit te willen lopen op de wijzigingen in de regelgeving die op 15 juni 2017 van kracht zullen worden. Vanaf dat moment dienen alle bewoners van de EU gebruik te kunnen maken van hun binnenlandse bundel in het buitenland, gedurende een periode van 90 dagen per jaar.
 
KPN heeft laten weten dat 60 dagen per jaar in het buitenland voldoende zou moeten zijn voor 90% van de Nederlanders. Zij die meer in het buitenland verblijven zullen daarvoor tijdig een waarschuwing ontvangen van de provider, zodat ze op tijd een aanvullende bundel kunnen afsluiten. Hoe de abonnementen volgend jaar zullen wijzigen om in lijn te komen met de EU-richtlijnen is op dit moment nog niet duidelijk.

Populaire providers

1

SIMYO

Voordeligst met KPN netwerk!


Naar Simyo

2

BEN

Vaak de goedkoopste!


Naar Ben

3

SIMPEL

Nu de verdubbeldagen!


Naar Simpel

4

YOUFONE

Altijd controle door belplafond!


Naar Youfone