Blog

Allerlei leuke en interessante artikelen

 

Nieuwe vorm van controle bij Sim only kredietcheck

Veel mensen kiezen ervoor om een mobiel telefoonabonnement af te sluiten. Ze krijgen bij de aanschaf een gratis mobiele telefoon en betalen vervolgens een vast bedrag per maand. De hoogte van het bedrag ligt aan het toestel en hoe vaak u het gebruikt. Wanneer u al een telefoon heeft is het ook mogelijk om een Sim Only abonnement af te sluiten. Daarbij krijgt u geen nieuw toestel en kunt u gratis uw nummer behouden.

 

Bureau Krediet Registratie

De afgelopen jaren is er veel veranderd in het land der mobieltjes. Voorheen deden mobiele providers als KPN een zogeheten ‘krediet check’ als u een mobiel abonnement aanvroeg. Hierbij keek het Bureau Krediet Registratie of u financieel in staat was om een abonnement af te sluiten. Betalingsachterstanden in het verleden werden bijvoorbeeld meegewogen. Sinds 2011 zijn de meeste mobiele providers niet meer aangesloten bij het BKR. Wanneer u nu bij het BKR geregistreerd staat vanwege een betalingsachterstand, kunt u zonder al teveel problemen bijvoorbeeld een KPN abonnement afsluiten met een toestel zonder BKR.

 

Preventel

PreventelInmiddels is er een alternatief opgestaan voor het BKR. De nieuwe kredietbewakingsinstantie heet Preventel. Verschillende telecombedrijven werken met elkaar samen om mensen met betalingsproblemen te registreren. Als iemand een berg onbetaalde telefoonrekeningen heeft, kan hij of zij niet zomaar overstappen naar een andere provider. Ze worden als het ware tegen zichzelf beschermd. Bij een aanvraag voor een abonnement gaan veel providers eerst na of u bij Preventel geregistreerd staat. U kunt zelf controleren of u bij Preventel geregistreerd staat door contact op te nemen. De kredietbewakingsorganisatie verwijdert uw registratie wanneer je alle openstaande rekeningen hebt betaald.

 

Bereikbaar zonder abonnement

De meeste grote providers werken samen met BKR en/of Preventel. Bij enkele kleine providers kun je echter zonder controle terecht voor een bel- en databundel. Dit betreft uiteraard wel een Sim Only abonnement, dus zonder toestel. Heeft u geen behoefte aan een abonnement? Dan is een Prepaid toestel ook nog een optie. Hierbij koopt u beltegoed in de winkel, met een waarde van bijvoorbeeld 10 of 20 euro, die u vervolgens oplaadt op de telefoon. Zo bent u nergens aan verbonden, en toch overal ter wereld bereikbaar.

Populaire providers

1

SIMYO

Voordeligst met KPN netwerk!


Naar Simyo

2

BEN

Vaak de goedkoopste!


Naar Ben

3

SIMPEL

Nu de verdubbeldagen!


Naar Simpel

4

YOUFONE

Altijd controle door belplafond!


Naar Youfone