Blog

Allerlei interessante artikelen

 

Online sim only bedenktijd

Een sim only kunt u op verschillende manieren aanschaffen, bijvoorbeeld via de winkel, ergens op straat, telefonisch of online. Het laatste online is de laatste jaren enorm gegroeid, bovendien heeft u ook een ruime bedenktijd waardoor u na de bestelling er eventueel nog vanaf kunt zien. Dit maakt dat u nog een rustig de algemene voorwaarden kunt doornemen. Mocht het sim only abonnement toch niet geheel bij uw wensen passen, of ziet u een andere optie voorbij komen die wellicht beter bij u past? Dan kunt u het sim only abonnement gewoon nog beëindigen, mits dit in de wettelijke bedenktijd valt.

 

De wettelijke bedenktijd online

De wettelijke bedenktijd varieert per afgesloten product of dienst, maar is ook afhankelijk van de wijze waarop u voor een bepaalde product of dienst gekozen heeft. Bij een sim only abonnement dat u online heeft afgesloten geldt een wettelijke bedenktijd van maar liefst 14 dagen. Tot voor kort waren dit nog 7 dagen, echter is dit onlangs verlengd naar 14 dagen, zodat de consument op dit gebied beter beschermd is.

 

Wanneer gaat de bedenktijd in?

bedenktijdDe termijn van de bedenktijd gaat lopen vanaf het moment dat u de overeenkomst sluit, vanaf dit moment heeft u dus nog 14 dagen de tijd om u te bedenken. Sommige consumenten denken dat zij kunnen beëindigen totdat de ingangsdatum van het sim only abonnement begint, dit is dus niet het geval. Wanneer de ingangsdatum al begonnen is, zelfs dan kunt u de aankoop nog beëindigen. Als u wel al gebruik heeft gemaakt van uw sim only abonnement, dan kan de provider mogelijk wel de gebruikerskosten in rekening brengen. U heeft immers van de dienst voor deze tijd genoten, dit dient u dan ook te betalen. Daarnaast kan het mogelijk voorkomen dat u zelf de retourkosten voor rekening dient te nemen.

Populaire providers

1

SIMYO

Voordeligst met KPN netwerk!


Naar Simyo

2

BEN

Vaak de goedkoopste!


Naar Ben

3

SIMPEL

Nu de verdubbeldagen!


Naar Simpel

4

YOUFONE

Altijd controle door belplafond!


Naar Youfone