Pincode sim only abonnement kwijt: wat te doen?

Heeft u een sim only abonnement en bent u de pincode kwijt geraakt? Dat is vervelend, maar valt gelukkig zelf op te lossen. De pincode vergrendelt de simkaart. Indien u die kwijt bent is er een PUK-code beschikbaar om de simkaart weer te ontgrendelen, zodat u de mogelijkheid heeft om een nieuwe pincode in te stellen.
 

PUK-code opzoeken

pukDe PUK-code van de simkaart ontvangt u bij het sim only abonnement dat u aanvraagt. In de verpakking bevinden zich onder andere de simkaart en de instructies om deze te activeren, net als de PUK-code. Het gaat om een 8-cijferige code. De PUK-code heeft u normaal gesproken niet nodig, deze wordt pas relevant op het moment dat u de pincode kwijt bent van het sim only abonnement. Het is dan van belang om de PUK-code in te voeren, op basis van de instructies zoals die daarbij worden gegeven.
 
Het is na ontvangst van de simkaart en de rest van het sim only abonnement verstandig om de PUK-code netjes op te bergen en daar bovendien even een foto van te maken. Op die manier heeft u de PUK-code op een later moment altijd weer bij de hand.
 

Nieuwe simkaart aanvragen

Bent u de pincode van het sim only abonnement kwijt en kunt u ook de PUK-code niet meer vinden? Dan resteert er nog één mogelijkheid: u kunt een nieuwe simkaart aanvragen. Het is in dat geval van belang om contact op te nemen met uw provider en aan te geven dat u zowel de pincode als de PUK-code van het sim only abonnement kwijt bent. U kunt de nieuwe simkaart gebruiken om toch weer te kunnen bellen, al gaat daar wellicht enkele (werk)dagen overheen.

© Goedkoopste-simonly.com 2012-2020 – Alle rechten voorbehouden