Blog

Allerlei leuke en interessante artikelen

 

Rechten bij storing Sim Only

Storingen zijn natuurlijk heel vervelend wanneer u een Sim Only abonnement heeft. Het is immers zo dat u abonnementsgeld betaalt en hiervoor verwacht u natuurlijk ook om constant gebruik te kunnen maken van uw mobiel. Echter, het kan helaas niet altijd goed gaan. Het komt bij vrijwel alle providers wel eens voor dat er een storing plaatsvindt. Bij de ene provider gebeurt dit vaker dan bij de andere, en de ene storing duurt langer dan de andere. Wanneer heeft u nu rechten bij een storing in uw Sim Only abonnement en wat houden deze rechten precies in?

 

Welke rechten heeft u bij een storing in Sim Only?

storingAls u een Sim Only abonnement heeft en er vindt een storing plaats, dan heeft u niet direct recht op compensatie. De provider hoeft u geen vergoeding uit te keren wanneer de storing beperkt blijft tot een duur van minder dan twaalf uur. Echter, wanneer de storing langer dan twaalf uur duurt, dan heeft u wel recht op een vergoeding. Het kabinet heeft besloten dat de provider in deze gevallen een hele dag moet vergoeden. Wanneer er ook op de tweede dag nog een storing is, of wanneer de kwaliteit nog niet optimaal is, dan moet deze dag worden vergoed. Bij een storing die 2,5 dag duurt heeft u dus recht op drie dagen vergoeding.

 

Hoe hoog is de vergoeding?

Hoe hoog de vergoeding precies is, is afhankelijk van uw abonnement. U betaalt een bepaald bedrag voor uw abonnement. Dit maandbedrag wordt omgerekend naar een dagtarief en dit dagtarief kunt u terugkrijgen voor de dag waarop de storing heeft plaatsgevonden. Bij meerdere dagen storing in Sim Only krijgt u uiteraard ook meerdere dagen het dagtarief vergoed. Dit betekent natuurlijk dat het compensatiebedrag per dag hoger wordt naar mate uw abonnement duurder is.

Populaire providers

1

SIMYO

Voordeligst met KPN netwerk!


Naar Simyo

2

BEN

Vaak de goedkoopste!


Naar Ben

3

SIMPEL

Nu de verdubbeldagen!


Naar Simpel

4

YOUFONE

Altijd controle door belplafond!


Naar Youfone