Roaming en sim only

Bent u benieuwd wat roaming is en of dit ook van toepassing is in combinatie met een sim only abonnement? Roaming heeft te maken met het gebruiken van de mobiele telefoon in het buitenland, hier zitten hoge kosten aan verbonden, daarom is het ook belangrijk goed op de hoogte te zijn van roaming.
 

Wat is roaming?

roamingOp het moment dat u naar het buitenland gaat kunt u niet meer gebruik blijven maken van het netwerk van uw provider. Hierdoor wordt er automatisch gezocht naar een netwerk van een andere provider, deze techniek wordt roaming genoemd. Hierdoor kunt u dan ook gewoon blijven bellen, sms’en en internetten, maar wel tegen hoge vergoedingen. De Nederlandse provider moet namelijk de kosten aan de buitenlandse provider betalen om deze klanten op het netwerk toe te laten, deze kosten worden dan ook doorberekend aan de klant.
 

Onverwachte kosten voorkomen

Uw mobiele telefoon zoekt in het buitenland dus automatisch naar een netwerk van een buitenlandse provider. Toch zijn er mogelijkheden om deze hoge onverwachte kosten te voorkomen. Vele providers bieden een module voor het buitenland aan, waarbij deze kosten gedekt zijn. Ook is het soms mogelijk een mifi router te huren. Indien u niet van deze opties gebruik maakt, zet dan handmatig het internet aan en uit.
 
Indien u het internet niet uitzet komen er hoge kosten, zelfs wanneer u denk dat u niets op het internet doet. Voor het binnenhalen van email, Whatsapp en andere meldingen gebruikt uw telefoon al standaard internet. Bellen en sms’en staat wel standaard aan en kan niet handmatig uitgezet worden, houd hier rekening mee. Indien u echt zeker wilt zijn van geen extra mobiele kosten dan adviseren wij u om in het buitenland uw mobiele telefoon uit te zetten.

© Goedkoopste-simonly.com 2012-2020 – Alle rechten voorbehouden