Blog

Allerlei leuke en interessante artikelen

 

Roaming kosten verdwijnen definitief

Het heeft jaren geduurd, maar inmiddels is duidelijk dat de roamingkosten in de EU per 1 juli 2017 definitief zullen verdwijnen. De providers mogen dan geen extra kosten meer berekenen voor het gebruik van de mobiele telefoon in het buitenland. Sinds enige tijd liggen de kosten al een stuk lager dan voorheen. Sinds 30 april 2016 mogen de providers bijvoorbeeld nog maar maximaal €0,05 per minuut, €0,02 per SMS en €0,05 per MB aan extra kosten berekenen, wanneer een klant zijn of haar mobiele telefoon in het buitenland gebruikt. Daar komt nu een einde aan, want vanaf deze zomer mogen er helemaal geen extra kosten meer in rekening worden gebracht.
 

Geen extra kosten meer in de EU

extra-kostenDat betekent dat het eindelijk mogelijk wordt om zonder zorgen over de kosten ook Internationaal gebruik te maken van de mobiele telefoon. De providers mogen vanaf 1 juli van dit jaar geen extra kosten meer berekenen voor het bellen vanuit het buitenland, het versturen van een SMS of het mobiele internet.
Dat neemt aan de andere kant natuurlijk niet weg dat de normale beperkingen uit de bundel nog wel gelden. De buitenlandse minuten, SMS-berichten en internet MB’s gaan in het vervolg uit de reguliere binnenlandse bundel.
 

Zonder zorgen in het buitenland bellen en internetten

Het betekent in de praktijk dat het tot 1 juli 2017 al mogelijk is om een stuk voordeliger te bellen en te internetten in het buitenland. Vanaf die datum is het zelfs mogelijk om dat helemaal zonder zorgen te doen, mits de huidige bundel groot genoeg is om daar gedurende een maand gebruik van te maken. Het gebruik van de mobiele telefoon in het buitenland wordt daarmee gelijk gesteld aan het gebruik in het binnenland, waardoor er geen extra hoge telefoonrekening meer volgt.

Populaire providers

1

SIMYO

Voordeligst met KPN netwerk!


Naar Simyo

2

BEN

Vaak de goedkoopste!


Naar Ben

3

SIMPEL

Nu de verdubbeldagen!


Naar Simpel

4

YOUFONE

Altijd controle door belplafond!


Naar Youfone