Blog

Allerlei leuke en interessante artikelen

 

Roaming rekenhulp van de ACM

De roamingkosten in de EU zijn afgeschaft, waardoor het daar bijvoorbeeld mogelijk is om voor het thuistarief gebruik te maken van GB’s aan data. Tenminste, tot een gesteld maximum. Providers mogen een maximum aan het aantal beschikbare GB’s in het buitenland stellen of gebruik maken van een Fair Use Policy. De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft via de ConsuWijzer een rekenhulp beschikbaar gesteld. Daarmee heeft u de mogelijkheid om te berekenen hoeveel GB aan data u in het buitenland minimaal mag verbruiken tegen het tarief zoals u dat thuis betaalt.

 

Grootte van de bundel en abonnementskosten

abonnementskostenIn de rekentool kunt u aangeven welk type abonnement u heeft. Een abonnement voor onbeperkte data of voor een bepaald aantal GB’s per maand. In dat geval dient u aan te geven om hoeveel GB het gaat. Kunt u thuis 1.500MB per maand gebruiken? Dan is er dus sprake van 1,5GB per maand aan beschikbaarheid in het buitenland. Het maximum aantal GB’s dat u in het buitenland mag gebruiken hangt tevens af van de kosten die u in Nederland betaalt. Bij zo’n €25 per maand is dat bijvoorbeeld 5,37GB in het buitenland. Indien u een bedrag van €70 per maand zou betalen loopt dat zomaar op naar 15,03GB per maand.

 

Recht op GB’s voor het thuistarief

Het recht op GB’s in het buitenland voor het thuistarief geeft goed aan wat u minimaal moet mogen verbruiken. In de praktijk maken de providers gebruik van een Fair Use Policy. Daarmee zorgen ze ervoor dat u hier binnen de bundel onbeperkt gebruik van kunt maken. Tenminste, zolang u niet (veel) meer gebruik dan het gemiddelde onder andere klanten.

Populaire providers

1

SIMYO

Voordeligst met KPN netwerk!


Naar Simyo

2

BEN

Vaak de goedkoopste!


Naar Ben

3

SIMPEL

Nu de verdubbeldagen!


Naar Simpel

4

YOUFONE

Altijd controle door belplafond!


Naar Youfone