Blog

Allerlei leuke en interessante artikelen

 

Roaming tips voor sim only in het buitenland

Op zoek naar roaming tips voor in het buitenland bij een sim only abonnement? De meeste providers bieden inmiddels buitenlandbundels. Het is daarmee goed mogelijk om op een voordelige wijze gebruik te maken van het mobiele internet. Daarnaast is het verstandig om een aantal apps uit te schakelen die geen toegang tot het internet nodig hebben. Op die manier kunt u voordelig gebruik maken van roaming binnen een sim only abonnement. Uiteraard gelden deze tips ook voor de reguliere abonnementen die u af kunt sluiten bij uw provider.
 

Gebruik een buitenlandbundel

buitenlandbundelOm met sim only goedkoop te kunnen roamen in het buitenland is het in ieder geval verstandig om een buitenlandbundel af te sluiten. Het is vaak al vanaf een paar euro mogelijk om bijvoorbeeld 100MB af te nemen. Dat is een stuk voordeliger dan wanneer u de MB’s los af zou rekenen. In de EU betaalt u daarvoor inmiddels een relatief lage prijs, maar de kosten kunnen nog gemakkelijk 2 – 4x hoger liggen dan bij de bundels die er beschikbaar zijn.
 

Onnodige apps geen toegang bieden

Zodra u een bundel aanschaft is het binnen de roaming bij sim only van belang om zuinig om te gaan met het internet. U kunt dit doen door de apps die u niet nodig heeft geen toegang te bieden tot het internet. Maakt u bijvoorbeeld gebruik van Instagram of Facebook? Dit zijn apps die gemakkelijk veel data binnen halen en daarmee zorgen voor het verspillen van de bundel. Gebruik in plaats daarvan af en toe WhatsApp en bijvoorbeeld Google Maps. Zorg er uiteraard wel voor dat u de kaart van uw gebied op voorhand downloadt via Wifi, dat scheelt weer in het dataverbruik.

Populaire providers

1

SIMYO

Voordeligst met KPN netwerk!


Naar Simyo

2

BEN

Vaak de goedkoopste!


Naar Ben

3

SIMPEL

Nu de verdubbeldagen!


Naar Simpel

4

YOUFONE

Altijd controle door belplafond!


Naar Youfone