Robin Mobile: nieuwe roamingregels

Vanaf komende zomer mogen providers geen extra kosten meer berekenen voor het gebruik van de mobiele telefoon in het buitenland. Robin Mobile loopt alvast vooruit op die nieuwe regels en heeft besloten om al per 1 februari 2017 geen tarieven voor roaming meer te berekenen. Dat betekent dat bellen, gebeld worden en internetten in heel de EU net zoveel kost als bij ons in Nederland. Bovendien heeft Robin Mobile ook een cadeautje voor de thuisblijvers, die graag naar een Europese bestemming willen bellen. Ook dat wordt goedkoper, waardoor de kosten over de gehele linie omlaag gaan.
 

Nieuwe roamingregels vanaf 15 juni 2017

grotere-bundelsDe nieuwe regels zijn vanaf 15 juni 2017 voor alle providers verplicht. Robin Mobile wilde daar echter niet op wachten en besloot haar klanten al eerder het voordeel aan te bieden. Dat betekent dat er op dit moment geen sprake meer is van roamingtarieven voor bellen, sms-en en internetten in heel de EU. De kosten daarvoor kunnen gewoon betaald worden vanuit de bundel die ook thuis geldt. Wat dat betreft verandert er niets op het moment dat we de grens over gaan, het is gewoon mogelijk om gebruik te blijven maken van het mobiele abonnement. Dit scheelt veel mensen speciale buitenlandbundels, die ze tot nu toe afsloten om de kosten over de grens te beperken.
 

Ook vanuit huis goedkoper bellen

Robin Mobile zorgde er daarmee als eerste voor haar klanten voor dat de kosten over de grens niet langer zouden oplopen. Aan de andere kant wil de provider ook de thuisblijvers graag wat cadeau doen. Zij kunnen rekenen op lagere tarieven om naar het buitenland te bellen. Ze krijgen sinds 20 februari standaard 100 minuten of sms’jes tot hun beschikking, die ze kunnen gebruiken om vanuit Nederland contact op te nemen met 45 verschillende bestemmingen in het buitenland.

© Goedkoopste-simonly.com 2012-2020 – Alle rechten voorbehouden