Sim only afkopen

Soms past het sim only abonnement niet meer bij de gebruiker. Dit kan bijvoorbeeld komen doordat hij of zij graag een nieuw toestel inclusief abonnement wilt, of omdat de gekozen belminuten, sms’jes en MB’s niet meer aansluiten bij het verbruik. Men vraagt zich dan ook af of het mogelijk is om het sim only abonnement af te kopen. In principe is afkopen een mogelijkheid, echter is dit niet erg aantrekkelijk.
 

Hoe werkt afkopen?

Bij het afsluiten van een sim only abonnement gaat u een contract aan voor een bepaalde periode. Binnen deze periode koopt u als het ware elke maand belminuten sms’jes en/of MB’s in. De provider is ervan uitgegaan dat u deze diensten elke maand opnieuw inkoopt zolang als dat het contract duurt, doorgaans betreft dit 1 of 2 jaar.
 
Als u het sim only abonnement wilt afkopen dan krijgt u een afkoopsom van de provider. Dit betreffen alle abonnementskosten die zij nog van u zouden krijgen tot het einde van het contract. U betaald als het ware alle abonnementskosten in 1 keer en dan wordt de aansluiting afgesloten zodat u bijvoorbeeld kunt overstappen naar een andere provider.
 

Afkopen of wijzigen

simonly-afkopenBij afkopen betaald u dus alle maandelijkse abonnementskosten in 1 keer zodat u de aansluiting kunt beëindigen. Echter zou u normaliter dit bedrag per maand betalen, maar u zou hier ook belminuten, sms’jes en/of MB’s voor krijgen. Als u afkoopt betaald u alleen maar, maar u krijgt niets doordat de aansluiting gestopt wordt. Afhankelijk van waarom u het sim only abonnement wilt afkopen kunt u wellicht beter kijken naar andere oplossingen en wellicht een wijziging aanbrengen. Als het abonnement bijvoorbeeld niet meer bij u past kunt u aan de provider vragen of het mogelijk is deze te wijzigen.
 
Indien dit niet mogelijk is dan is het wellicht nog goedkoper deze door te laten lopen en te wachten tot het einde van het contract. Maar als u bijvoorbeeld een nieuwe telefoon wilt met abonnement dan heeft u weinig aan het sim only abonnement. Desondanks kunt u toch beter het sim only abonnement er naast laten lopen en wellicht kiezen voor wat minder belminuten, sms’jes en MB’s bij uw nieuwe aansluiting.

© Goedkoopste-simonly.com 2012-2020 – Alle rechten voorbehouden