Blog

Allerlei leuke en interessante artikelen

 

Sim only en databesparing: 5 handige tips

Een sim only abonnement en besparen op de gebruikte data? Hier volgen 5 tips voor databesparing, zodat een beperkte databundel toch uitkomst kan bieden.

 

Kaarten downloaden in Google Maps

Het is verstandig om kaarten in Google Maps met een wifi-verbinding te downloaden. Open de app, zoek naar een stad of gebied en kies vervolgens voor de opties. Daar staat de mogelijkheid om de kaart te downloaden, zodat het niet nodig is dat met mobiele data te doen.

 

Zuiniger omgaan met WhatsApp

WhatsApp zal standaard foto’s en video’s downloaden in chatgesprekken, ook via de mobiele dataverbinding. Dat valt uit te schakelen bij de instellingen. Bij ‘Chats en Gesprekken’ valt ‘Media automatisch downloaden’ aan te passen. Het is een handige methode tot databesparing binnen een sim only abonnement.

 

Wifi-assistentie uitschakelen

De iPhone heeft zelfs een algemene functie om mobiele data te gebruiken ter ondersteuning van een matig wifi-netwerk. Dit heet Wifi-assistentie en valt uit te schakelen via ‘Instellingen’ en dan ‘Mobiel netwerk’.

 

Video’s in Facebook niet automatisch afspelen

facebookFacebook creëert doorlopend een actuele newsfeed. Dat kost op zich al veel data, maar vooral wanneer er sprake is van video’s. Die worden automatisch afgespeeld, ook wanneer er geen wifi beschikbaar is. Zorgen voor databesparing bij een sim only abonnement? In het menu is het mogelijk om het automatisch afspelen van video’s alleen toe te laten wanneer er een wifi-verbinding beschikbaar is.

 

Muziek downloaden in plaats van streamen

Tenslotte is het verleidelijk om bijvoorbeeld via Spotify onderweg muziek te streamen. Dat kan veel data kosten, vooral bij een hoge kwaliteit van de streams. Met een Spotify Premium abonnement is het mogelijk om de muziek op voorhand te downloaden. Het is dan niet nodig om deze te streamen. Het leidt tot aanzienlijke databesparing binnen een sim only abonnement. Bovendien werken de tips natuurlijk ook bij andere abonnementen en ook bij prepaid aansluitingen voor mobiele telefoons.

Populaire providers

1

SIMYO

Voordeligst met KPN netwerk!


Naar Simyo

2

BEN

Vaak de goedkoopste!


Naar Ben

3

SIMPEL

Nu de verdubbeldagen!


Naar Simpel

4

YOUFONE

Altijd controle door belplafond!


Naar Youfone