Sim only en GPS: hoe gaan die samen?

Een sim only abonnement gaat uitstekende samen met het gebruik van GPS, daar zijn geen aanvullende kosten aan verbonden. GPS staat voor het Global Positioning System. Dit is het systeem van satellieten dat ooit werd ontwikkeld voor het Amerikaanse leger en vandaag de dag voor iedereen beschikbaar is. De GPS-satellieten zorgen ervoor dat we in Google Maps kunnen zien waar we zijn en dat we een TomTom kunnen gebruiken om op onze bestemming aan te komen. Het gebruik van GPS is overigens gratis. Veel mensen verwarren de techniek met het gebruik van GPRS, dat staat voor het mobiele internet dat we op onze telefoons kunnen activeren.
 

Gebruik van GPS is gratis

Het gebruik van GPS is gratis, ook binnen een sim only abonnement. Sterker nog, zelfs bij een prepaid aansluiting is het op een telefoon met GPS mogelijk om hier gratis gebruik van te maken. GPS staat voor de locatiebepaling op onze telefoon en maakt het gemakkelijker om te navigeren. GPS staat wat dat betreft niet voor het gebruik van mobiel internet, in dat geval is er sprake van GPRS. Het is van belang om die twee goed uit elkaar te houden, zowel bij een sim only abonnement, bij prepaid als bij reguliere abonnementen voor mobiele telefoons.
 

GPS en GPRS

gps-gprsGPRS is wat anders dan GPS. GPRS staat namelijk voor General Packet Radio Service. We kennen de techniek ook wel als 2G internet. 1G staat voor de verbinding waarmee we kunnen bellen (GSM), daarnaast onderscheiden we inmiddels 3G voor Edge en HSDPA, naast 4G voor LTE-verbindingen. GPRS vormt de 2G-verbinding, waarmee het een aantal jaren geleden mogelijk werd om op een mobiele telefoon gebruik te maken van mobiel internet. Gebruik maken van GPRS binnen een sim only abonnement? Het is mogelijk om per MB af te rekenen, al is het veelal voordeliger om daarvoor gebruik te maken van een van de beschikbare databundels.

© Goedkoopste-simonly.com 2012-2020 – Alle rechten voorbehouden