Sim only en gratis roaming 2017 EU: de ontwikkelingen

Een sim only abonnement afsluiten om gebruik te maken van gratis roaming in 2017 in de EU? We moeten nog even geduld hebben, maar de veranderingen zitten eraan te komen. De Europese Unie wilde eigenlijk al eerder af van de roaming kosten, maar de providers zijn erin geslaagd om dit uit te stellen. Vanaf 15 juni 2017 wordt RLAT van kracht, een maatregel die extra kosten voor gebruik van internet in het buitenland voorkomt.
 

Roam Like At Home (RLAT)

RLAT staat voor Roam Like At Home. Roamen is het in het buitenland gebruiken van mobiel internet, bijvoorbeeld om Google Maps te gebruiken of een bericht te versturen via Whatsapp. In Nederland maken we veelal gebruik van databundels, die in het buitenland tot nu toe niet geldig zijn. De Europese Unie werkt al veel langer aan plannen om daar verandering in aan te brengen. De nieuwe maatregelen moeten ervoor zorgen dat het in de rest van de EU net zo goedkoop wordt als in Nederland om gebruik te maken van mobiel internet.
 

Geen roaming meer vanaf 15 juni 2017

geen-roamingDe providers hebben een tijd lang dwars weten te liggen, maar de EU lijkt er nu dan toch in geslaagd om een doorbraak te forceren. Dit betekent concreet dat RLAT vanaf 15 juni 2017 van kracht wordt. Vanaf dat moment mogen de providers geen aanvullende kosten meer rekenen voor het gebruik van de databundel in het buitenland. De databundel is dan zowel in Nederland als in de rest van de EU te gebruiken. Houd er rekening mee dat er buiten de EU uiteraard nog wel sprake zal zijn van (hoge) roamingkosten voor het gebruik van mobiel internet.

© Goedkoopste-simonly.com 2012-2020 – Alle rechten voorbehouden