Blog

Allerlei interessante artikelen

 

Sim only en houdbaarheid mobiele diensten

Bent u benieuwd wat wij bedoelen met de houdbaarheid van mobiele diensten? Vaak wordt dit ook wel omschreven als de houdbaarheid van het beltegoed. De meeste consumenten denken dat het aantal belminuten, smsjes en MB’s die overblijven gewoon meegenomen mogen worden en niet verloren gaan. Echter is dit niet zomaar het geval.
 

Verschillende vervaldatums

Uit onderzoek is gebleken dat er aan ontzettend veel geld maandelijks gezien aan belminuten, sms’jes en MB’s worden weggegooid. Het verschilt per provider wat de vervaldatum is van de mobiele diensten. Vaak kan dit meegenomen worden naar de volgende maand, maar vaak ook niet. Ook zijn er enkele providers die 2 maanden hanteren voor het opmaken van belminuten, sms’jes en MB’s. Indien binnen deze periode nog ingekochte belminuten, sms’jes of MB’s over blijven zullen deze helaas verloren gaan. Dit is dan ook erg zonde, gezien u hier indirect wel al voor betaald heeft.
 
Bovendien kan het ook nog eens verschillen per abonnement bij één provider. Bij een bepaald abonnement kunnen de belminuten dan wel meegenomen worden, terwijl bij het andere niet. Door al deze verschillen is het dan ook vaak erg onduidelijk hoe de provider te werk gaat. Daarom is dan ook ons advies goed de algemene voorwaarden te raadplegen om te zien hoe uw provider omgaat met de vervaldatum van de mobiele diensten.
 

Belverbruik in de gaten houden

belverbruik-houdenDoor goed uw belverbruik in de gaten te houden kunt u zien wat u werkelijk gezien maandelijks belt, sms’t of internet op uw telefoon. Ook ziet u wat er overblijft en hierdoor weet u ook wat u eventueel meeneemt naar de volgende maand. Door goed in de gaten te blijven houden kunt u wellicht uw belgedrag hierop aanpassen, u kunt wat langer bellen of misschien wat korter. Vaak heeft de provider een online omgeving waar u precies ziet hoeveel belminuten, sms’jes en MB’s u op dit moment nog heeft.

Populaire providers

1

SIMYO

Voordeligst met KPN netwerk!


Naar Simyo

2

BEN

Vaak de goedkoopste!


Naar Ben

3

SIMPEL

Nu de verdubbeldagen!


Naar Simpel

4

YOUFONE

Altijd controle door belplafond!


Naar Youfone