Sim Only en telefoon gestolen

Sim Only is voor velen een aantrekkelijke keuze. Dit heeft vooral te maken met het feit dat de abonnementskosten laag gehouden kunnen worden omdat u bij het afsluiten van het abonnement geen nieuw toestel krijgt. U krijgt enkel een simkaart, niets meer en niets minder. U gebruikt dus uw eigen smartphone. Hoe zit dat nu als u gebruik maakt van Sim Only en uw telefoon wordt gestolen? Dan bent u de simkaart vanzelfsprekend kwijt. Welke stappen kunt u dan ondernemen?
 

Allereerst natuurlijk blokkeren

blokkerenHet is bijzonder vervelend wanneer uw telefoon gestolen wordt. Het toestel is u waarschijnlijk veel waard. Niet alleen om het toestel zelf, maar ook om alle zaken die op de smartphone staan, zoals bijvoorbeeld foto’s. Een telefoon heeft vaak ook een emotionele waarde. Door de paniek van het verliezen van de smartphone kunt u gemakkelijk vergeten om de simkaart te blokkeren. Het is heel belangrijk om zo snel mogelijk na de diefstal van het toestel een blokkade te laten zetten op de simkaart. Wanneer u dit niet doet, dan kan de persoon die het toestel gestolen heeft op uw kosten bellen, sms’en en internetten. Dit kan een flinke rekening voor u met zich meebrengen. Het blokkeren van de simkaart is dus zeer belangrijk.
 

Een nieuwe simkaart aanvragen

Als u gebruik maakt van Sim Only en uw telefoon wordt gestolen, dan moet u het abonnement wel blijven betalen. Het abonnement loopt gewoon door voor de duur dat u deze afgesloten heeft. In de meeste gevallen kunt u al binnen enkele dagen weer gebruik maken van het abonnement, eenvoudig door een nieuwe simkaart aan te vragen bij de provider. Deze wordt in de meeste gevallen per post aan u opgestuurd. U kunt er natuurlijk voor kiezen geen nieuwe simkaart te nemen, maar u moet dan wel het abonnement blijven betalen tot het contract afgelopen is.

© Goedkoopste-simonly.com 2012-2020 – Alle rechten voorbehouden