Blog

Allerlei leuke en interessante artikelen

 

Sim only en wifi verbeteren

Een sim only abonnement en de wifi-verbinding verbeteren? Een matige verbinding valt op verschillende manieren te verhelpen, zowel vanuit een mobiel netwerk als op basis van wifi zelf. We zetten de beide mogelijkheden voor je op een rij.

 

Ondersteuning van mobiel netwerk

ondersteuningHet mobiele netwerk kan dienen ter ondersteuning van het wifi-netwerk, ook wanneer je een sim only abonnement hebt. Je kunt er in dat geval voor kiezen om op de iPhone gebruik te maken van Wifi-Assistentie. Dat betekent dat de smartphone actief gebruik maakt van de mobiele verbinding, op het moment dat de wifi-verbinding wegvalt of zwakker wordt. Houd er rekening mee dat er op dat moment dus gebruik gemaakt wordt van een mobiele verbinding, bijvoorbeeld op basis van 4G. Dit kan met name tijdens het streamen van audio en video veel data kosten, dus het is van belang om dit goed in de gaten te houden.

 

Overschakelen op 5GHz-netwerk

Een alternatief hiervoor is om over te schakelen op een ander wifi-netwerk. We gebruiken in Nederland op grote schaal het 2,4GHz-netwerk. Dit is een populaire frequentie voor al onze apparaten, waardoor er steeds vaker storingen ontstaan. Het netwerk is simpelweg te druk om goed te kunnen blijven functioneren. Om bij een sim only abonnement de wifi verbinding te verbeteren is het mogelijk om over te schakelen op het 5GHz netwerk. Moderne routers bieden die mogelijkheid en zorgen daarmee voor een wifi netwerk op een andere frequentie. Die is een stuk minder druk, waardoor er meer ruimte is om voor een stabiele verbinding naar jouw apparaat te zorgen.
 
Het is verstandig om over te schakelen naar een 5GHz-netwerk, wanneer je last hebt van een verbinding die regelmatig wegvalt of te zwak is. Let op: een 5GHz-netwerk voor wifi is iets anders dan het mobiele 5G. De twee hebben niets met elkaar te maken, ook al is de combinatie van ‘5’ en ‘G’ in beiden aanwezig.

Populaire providers

1

SIMYO

Voordeligst met KPN netwerk!


Naar Simyo

2

BEN

Vaak de goedkoopste!


Naar Ben

3

SIMPEL

Nu de verdubbeldagen!


Naar Simpel

4

YOUFONE

Altijd controle door belplafond!


Naar Youfone