Blog

Allerlei interessante artikelen

 

Sim only op vakantie

De vakantie is voor vele Nederlanders al begonnen of begint op korte termijn. De mobiele telefoon is in de meeste Nederlanders hun leven onmisbaar, ook tijdens de vakantie. Maar is het wel zo verstandig om uw mobiele telefoon zomaar mee te nemen op vakantie, of riskeert u hoge kosten?
 

Hoge kosten vanuit buitenland

Als u naar een ander land op vakantie gaat gelden er andere tarieven dan die in Nederland gelden voor het bellen, sms’en en internetten. Voorheen waren deze kosten dermate hoog dat de Europese Unie heeft besloten hier wat aan te doen. Sinds 1 juli zijn dan ook de kosten verlaagd voor het gebruik van de mobiele telefoon in de EU.
 
De Europese Unie heeft besloten dat de kosten voor het mobiele gebruik in heel Europa op hetzelfde niveau zouden moeten zijn, het uiteindelijke doel is dat er op 15 december 2015 helemaal geen roaming kosten meer zijn. Echter zijn de kosten nu al flink verlaagd, de tarieven voor bellen zijn verlaagd met 21 procent, sms’en met 25 procent en internetten met maar liefst 55 procent. Desondanks zijn de extra kosten nog erg hoog en dient u hier goed over na te denken voordat u op vakantie gaat, wellicht dat een vakantiebundel de oplossing biedt.
 

Vakantiebundels

vakantiebundels-blogDoordat het mobiele gebruik in het buitenland zo duur is worden er door de providers verschillende soorten vakantiebundels aangeboden, ook wel buitenland bundels genoemd. De meeste bundels zijn wel gericht op vakanties binnen Europa, bekijk dit goed! De buitenlandbundels zijn in principe wel duurder als de bundels die geboden worden voor de mobiele diensten binnen Nederland. Echter wanneer u van plan bent uw telefoon in het buitenland te gebruiken kunt u liever kiezen voor een vakantiebundel in plaats van te wachten op uw rekening achteraf. Bekijk goed de verschillende mogelijkheden per provider.

Populaire providers

1

SIMYO

Voordeligst met KPN netwerk!


Naar Simyo

2

BEN

Vaak de goedkoopste!


Naar Ben

3

SIMPEL

Nu de verdubbeldagen!


Naar Simpel

4

YOUFONE

Altijd controle door belplafond!


Naar Youfone