Blog

Allerlei interessante artikelen

 

Sim only: per seconde of per minuut afrekenen?

Gaat u een sim only abonnement afsluiten? Dan kunt u per seconde of per minuut af gaan rekenen. Bij een provider als Youfone heeft u deze keuze zelf, maar u kunt daarnaast goed kijken naar de manier waarop de verschillende providers afrekenen. Houd er rekening mee dat men de aanwezigheid van een starttarief vaak af laat hangen van de wijze van afrekenen. Uit diverse onderzoeken is gebleken dat het afrekenen per seconde over het algemeen voordeliger is, aangezien we maar weinig lange gesprekken voeren.
 

Wel of geen starttarief

starttariefGaat u per seconde afrekenen binnen uw sim only abonnement? Dan is er over het algemeen geen sprake van een starttarief. Providers maken daar namelijk gebruik van om te voorkomen dat men zo kort belt dat er nauwelijks iets te verdienen valt aan een bepaald gesprek. Op het moment dat u ervoor kiest om per seconde af te rekenen betaalt u alleen voor wat u gebruikt. Of u nu 10 seconden belt of wellicht een kwartier aan de lijn hangt, u betaalt altijd dezelfde prijs per seconde. Indien u per minuut afrekent binnen uw sim only abonnement rondt men de minuten over het algemeen naar boven toe af.
 

Per minuut vaak duurder

Uit diverse onderzoeken is gebleken dat het afrekenen per minuut duurder is dan het afrekenen per seconde. Uit een onderzoek van het Financieel Dagblad bleek bijvoorbeeld dat betalen per seconde zomaar 30% voordeliger uit kan pakken dan betalen per minuut.
 
Uit een onderzoek van Kassa bleek zelfs dat dit verschil op kan lopen tot 60%. Als gevolg van het afrekenen per minuut bent u namelijk sneller door uw bundel heen en daarbuiten loopt het tarief vaak op. Voert u vooral korte gesprekken? Dan is het verstandig om te gaan voor het afrekenen per seconde, mits dat mogelijk is bij de provider van uw keuze.

Populaire providers

1

SIMYO

Voordeligst met KPN netwerk!


Naar Simyo

2

BEN

Vaak de goedkoopste!


Naar Ben

3

SIMPEL

Nu de verdubbeldagen!


Naar Simpel

4

YOUFONE

Altijd controle door belplafond!


Naar Youfone