Sim only provider rondt dataverbruik af

De sim only provider rondt het dataverbruik met mobiele telefoons niet zelden af, waardoor de kosten soms hoger uit kunnen vallen dan verwacht op basis van het daadwerkelijke verbruik. De afronding naar boven toe leidt ertoe dat zelfs het versturen van een enkel bericht via WhatsApp kan leiden tot 100kb dataverbruik. Op die manier is de bundel relatief snel op, terwijl er in de praktijk slechts weinig data verbruikt is. Het is daarom de moeite waard om goed te kijken naar de voorwaarden die de sim only provider hanteert. Indien er sprake is van afronding kan dit een goede verklaring zijn voor extra scherpe tarieven, omdat de bundel sneller op is dan wanneer de provider zou afronden op basis van 1kb.
 

Afronden per 1kb, 10kb of 100kb

afrondenDe verschillende sim only providers hanteren verschillende voorwaarden, wanneer het gaat om het afronden van data uit de mobiele bundel. Er dient in ieder geval sprake te zijn van enige afronding, want het is praktisch niet haalbaar om tot op (meerdere) cijfers achter de komma bij te houden wat het dataverbruik is. Toch bestaan er aanzienlijke verschillen. De ene sim only provider rondt de data af op 1kb, waardoor er altijd sprake is van een nauwkeurig verbruik. Anderen maken gebruik van afronding op 10kb of zelfs 100kb. Dat laatste kan ertoe leiden dat een enkele pagina van 15kb data toch berekend wordt als 100kb, waardoor de databundel relatief snel op raakt.
 

Prijzen en voorwaarden sim only providers vergelijken

Met name de goedkope sim only providers maken gebruik van de afronding, waardoor de bundel relatief snel leeg is en er extra kosten kunnen ontstaan. Om een goede sim only aanbieding te vinden is het daarom verstandig om enerzijds de prijzen te vergelijken en ondertussen ook goed te letten op de voorwaarden. In sommige gevallen is er sprake van overmatige afronding. Het kan dan de moeite waard zijn een minder goedkope sim only aanbieding te kiezen, die dankzij de beperkte afronding door de provider uiteindelijk toch voordeliger blijkt.

© Goedkoopste-simonly.com 2012-2020 – Alle rechten voorbehouden