Blog

Allerlei interessante artikelen

 

Sim only starttarief

Het is mogelijk dat er bij een sim only abonnement een starttarief in rekening wordt gebracht. Dit starttarief geldt alleen op het onderdeel bellen en niet op sms’en of internetten. Zodra u verbonden wordt met de andere kant gaat direct het starttarief in, dit kan mogelijk een paar cent zijn of een bijvoorbeeld 1 belminuut.
 

Hoe werkt het starttarief?

Of er een starttarief gehanteerd wordt is afhankelijk per provider. Als dit het geval is dan verschilt het ook per provider welk tarief hiervoor gehanteerd wordt. Mogelijk bedraagt dit een paar cent, of kost de verbinding u standaard 1 belminuut. Dit startarief wordt doorgaans pas berekend zodra de persoon aan de andere kant van de lijn opneemt, of wanneer er een verbinding met de voicemail ontstaat.
 
Als er een standaard van 1 belminuut in rekening wordt gebracht is dit wel onvoordelig, zeker voor bellers die veel korte telefoongesprekken voeren. Het maakt hierbij namelijk niet uit of het gesprek 2 seconden of 58 seconden duurde, als het onder een minuut bedraag wordt er sowieso 1 belminuut in rekening gebracht. Daarnaast zijn er ook providers die alle gesprekken op de hele minuut afronden, dit staat in principe los van het startarief.
 

Alle tarieven

starttariefBij een vergelijking van sim only abonnementen wordt er doorgaans niet gekeken naar het starttarief, maar enkel naar de andere tarieven. De consument let goed op wat 1 belminuut kost, maar om de kosten te drukken dient er eigenlijk ook naar het startarief gekeken te worden. Dit heeft immers ook invloed op de totale maandelijkse kosten. Neem alle mogelijk tarieven mee in de vergelijking, soms dient u hiervoor de algemene voorwaarden te raadplegen. Het kan namelijk zo zijn dat dit in eerste instantie niet duidelijk vermeld wordt.

Populaire providers

1

SIMYO

Voordeligst met KPN netwerk!


Naar Simyo

2

BEN

Vaak de goedkoopste!


Naar Ben

3

SIMPEL

Nu de verdubbeldagen!


Naar Simpel

4

YOUFONE

Altijd controle door belplafond!


Naar Youfone