Sim only tegoed meenemen

Een sim only abonnement is opgebouwd uit een gekozen aantal belminuten, sms’jes en MB’s per maand. Elke maand binnen uw contract krijgt u weer opnieuw het gekozen aantal mobiele diensten. We weten allemaal wat er gebeurt op het moment dat er meer verbruikt wordt, namelijk een hogere rekening. Maar wat gebeurt er nou eigenlijk wanneer er tegoed over is, kunt u dit zomaar meenemen naar de volgende maand?
 

Afhankelijk per provider

Of u het niet verbruikte sim only tegoed mee kunt nemen naar de volgende maand is afhankelijk per provider en bij sommige providers ook nog eens afhankelijk van het gekozen abonnement. Het is natuurlijk fijn wanneer u in een bepaalde maand even wat minder verbruikt dat dit tegoed niet verloren gaat, maar gewoon meegaat naar de volgende maand.
 
tegoed-meenemenDe ene provider begint elke maand weer opnieuw en gaat het tegoed standaard verloren. Ook zijn er providers die dit voor een beperkte periode houdbaar laten, bijvoorbeeld voor 1 of 2 maanden. Daarnaast zijn er ook providers die dit voor langere tijden bieden. In principe is de laatste optie het meest voordelig, gezien u hierdoor veel meer speling heeft. Heeft u een bepaalde maand weinig verbruikt, dan kunt u dit compenseren met een andere maand waarin u meer verbruikt. Hierdoor zal u in de maand dat u meer verbruikt dan aangegeven binnen uw abonnement niet bij hoeven te betalen, dit zal wel het geval zijn wanneer het tegoed niet mee genomen kan worden.
 

Wat gebeurt er met het verloren tegoed?

Indien het tegoed verloren gaat, doordat de klant dit niet mee kan nemen naar de volgende maand, dan gaat dit ook letterlijk verloren. In principe is dit gewoon een voordeel voor de provider waarvoor u gekozen heeft, u heeft dan namelijk wel betaald voor deze mobiele diensten, maar ze niet verbruikt. De provider brengt wel de kosten in rekening, maar heeft geen kosten gemaakt voor deze mobiele diensten. Daarom is dit dan ook een punt om rekening mee te houden bij het afsluiten van een sim only abonnement.

© Goedkoopste-simonly.com 2012-2020 – Alle rechten voorbehouden