Sim only wijzigen tijdens contractduur

Of u uw sim only kunt wijzigen tijdens de contractduur hangt af van de voorwaarden die uw provider hierover heeft gesteld. Wanneer er in de voorwaarden is gesteld dat u niet kunt wijzigen of bijstellen, dan is dit ook niet mogelijk. Echter is het ook mogelijk dat u wel kunt wijzigen tijdens uw contractduur, doorgaans is dit wel alleen wanneer u uw sim only bundels uitbreidt. Naar beneden bijstellen is namelijk minder vaak mogelijk.
 

Bundels naar beneden bijstellen

simonly-wijzigenHet naar beneden bijstellen van bundels is maar bij enkele providers mogelijk. Bovendien kan dit mogelijk ook nog verschillen per abonnement. Dat dit niet mogelijk is komt doordat u een contract bent aangegaan voor bepaalde diensten in de vorm van een belbundel en/of sms bundel en of internetbundel. De provider is ervan uitgegaan dat u deze diensten voor een bepaalde periode afneemt en heeft op basis hiervan de maandelijkse kosten vastgesteld. Als u vervolgens het abonnement naar beneden wilt bijstellen lopen zij bepaalde kosten mis en kloppen de maandelijkse kosten bovendien niet meer.
 

Bundels naar boven bijstellen

Het bijstellen van bundels naar boven is doorgaans wel mogelijk, u neemt immers meer af waardoor de provider hier ook van kan profiteren. Desondanks dat de provider hiervan mogelijk kan profiteren wilt dit niet automatisch betekenen dat dit altijd mogelijk is. In sommige gevallen blijkt het naar boven bijstellen namelijk niet mogelijk. Het risico voor de consument hiervan is dat zij mogelijk meer gaan verbellen, sms’en en/of internetten, wat voor hoge rekeningen zal zorgen. De kosten buiten de bundels zijn namelijk altijd vele malen hoger.
 

Naar beneden of boven bijstellen

Gelukkig zijn er ook providers waarbij u elke maand opnieuw uw bundels zowel naar beneden als boven kunt bijstellen. Dit stelt u in staat elke maand opnieuw kritisch naar uw verbruik te kijken. Hierdoor betaald u niet onnodig voor diensten die u niet gebruikt, maar ook niet extra voor kosten buiten de bundel, tenminste wanneer u elke maand goed uw verbruik inschat.

© Goedkoopste-simonly.com 2012-2020 – Alle rechten voorbehouden