Blog

Allerlei interessante artikelen

 

Simlock en sim only

Indien u een toestel gaat aanschaffen van een bepaalde provider bestaat de mogelijkheid dat het toestel voorzien is van een simlock, dit houdt in dat het toestel geblokkeerd is voor andere providers. Als u dit geblokkeerde toestel wilt combineren met bijvoorbeeld een sim only abonnement kan dit problemen opleveren.
 

Wat is simlock?

Door een simlock wordt de telefoon geblokkeerd zodat u het toestel alleen kunt gebruiken bij de desbetreffende provider. Doorgaans geldt een simlock over een periode van één jaar, daarna bent u vrij om een code op te vragen om het toestel simlock vrij te maken en dus ook over te stappen naar een andere provider. Toch zijn er ook andere mogelijkheden de simlock te verwijderen, let alleen wel op dat u het toestel niet beschadigd, ga daarom hiervoor naar een gespecialiseerd bedrijf.
 

Simlock en providers

Niet alle providers zetten een simlock op het toestel, ook de mate hiervan kan verschillen. Soms dient u zelf voor een sim only abonnement het toestel simlock vrij te maken, ondanks dat u het sim only abonnement bij dezelfde provider wilt afsluiten.
 

Sim only en simlock

simlock-blogIndien u zelf een los toestel wilt aanschaffen en dit combineren met een sim only abonnement, doet u er verstandig aan eerst te controleren of het toestel geen simlock bevat. U bent dan vrij in de keuze bij welke provider u het sim only abonnement wilt onderbrengen en kunt op deze manier eenvoudig de voordeligste uitzoeken. Vergelijk sim only providers eenvoudig door uw gewenste criteria van het aantal belminuten, sms’jes en MB’s op te geven en u ziet bij welke provider u het goedkoopste sim only abonnement kunt aanschaffen. Let echter niet alleen op de prijs, wellicht is een bepaalde provider iets duurder, maar heeft deze net iets meer voordelen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan of dat u overgehouden belminuten mee mag nemen naar de volgende maand.

Populaire providers

1

SIMYO

Voordeligst met KPN netwerk!


Naar Simyo

2

BEN

Vaak de goedkoopste!


Naar Ben

3

SIMPEL

Nu de verdubbeldagen!


Naar Simpel

4

YOUFONE

Altijd controle door belplafond!


Naar Youfone