Blog

Allerlei leuke en interessante artikelen

 

Simyo wederom de beste provider

Simyo is wederom tot de beste provider uitgeroepen door de consumentenbond. Simyo heeft deze titel namelijk al voor de vijfde keer gekregen en uiteraard is de provider hier uitermate blij mee. De provider heeft dan ook aangegeven erg trots te zijn dat de algemene klanttevredenheid als goed wordt beoordeeld.

 

Het onderzoek

Het onderzoek is onlangs door de consumentenbond gehouden, dit wordt elk half jaar gedaan. Om tot een resultaat te komen worden 6000 panelleden ondervraagd over hun ervaringen met hun eigen provider. Er wordt dus geen beoordeling gedaan over andere aanbieders, maar enkel de provider waar men momenteel een abonnement heef lopen. Dit onderzoek wordt ook wel de Mobiele ProviderMonitor gehouden. Tijdens dit onderzoek worden 9 verschillende providers onderzocht op basis van algemene klanttevredenheid, maar ook op basis van storingen. Bij het laatste wordt gekeken hoe frequent dergelijke storingen zijn en of dit voor het bellen en/of sms’en en/of internetten is.

 

Uitkomsten

Alle panelleden hebben hun provider een voldoende gegeven op basis van algemene klanttevredenheid. Desondanks heeft Simyo ruim weg de beste score op dit onderdeel, maar liefst een 8,3.
 
simyoKPN welke het moederbedrijf van Simyo is komt op de tweede plaats met een eindcijfer van een 8, volgend door Telfort met een 7,9 en Hi met een 7,8. Tele2 heeft de slechtste score gekregen. Dit komt met name door de vele storingen waar de klanten last van hadden. Desondanks is het eindcijfer toch nog uitgekomen op een ruim voldoende van een 7,5. Simyo en KPN hebben de minste storingen, hierdoor worden dan ook met name de hoge cijfers behaald. Deze storingen vinden voornamelijk plaats bij het mobiel internetten. Want bij het bellen en sms’en krijgt elke provider maar liefst minimaal een 8 als cijfer. Bij het mobiele internet is het minimaal een zeven.

Populaire providers

1

SIMYO

Voordeligst met KPN netwerk!


Naar Simyo

2

BEN

Vaak de goedkoopste!


Naar Ben

3

SIMPEL

Nu de verdubbeldagen!


Naar Simpel

4

YOUFONE

Altijd controle door belplafond!


Naar Youfone