Smartphoneverzekering en sim only

Bij het afsluiten van een sim only abonnement zal u niet zo snel de term smartphoneverzekering tegenkomen. Dit komt doordat u alleen een simkaart bij de provider aanvraagt, maar u niet een smartphone erbij aanschaft. Deze smartphone heeft u bij het kiezen van sim only al in uw bezit, of u bent van plan er 1 aan te schaffen. Is voor deze smartphone dan een verzekering nodig?
 

Smartphoneverzekering nodig?

Een smartphoneverzekering biedt dekking op het moment dat uw toestel stuk gaat, de verzekering zal dan ook de kosten voor de reparatie of de kosten uitkeren die u nodig heeft om dezelfde smartphone terug te kopen. Echter zijn er vaak behoorlijk veel uitsluitingen binnen deze verzekering, de vraag is dan ook of u het echt nodig vindt? Als u er toch voor kiest om er 1 af te sluiten kijk dan goed naar de dekking en voornamelijk naar de uitsluitingen.
 

Leeftijd en waarde toestel

leeftijd-toestelNaast dat u zich kunt afvragen of u het de moeite waard vind een dergelijke verzekering af te sluiten is het ook belangrijk dat u goed naar de leeftijd en waarde van het toestel kijkt. Een smartphone verzekering kost toch een behoorlijke premie op maandelijkse basis, is het dan ook waard of kunt u liever de kosten voor lief nemen op het moment dat uw toestel stuk gaat. Uw verzekeraar kijkt niet naar wat het toestel gekost heeft, maar naar wat het op dit moment nog waard is en op basis daarvan vindt dan ook een eventuele uitkering plaats.
 

Let op voor dubbele dekking

Binnen sommige inboedelverzekeringen is er ook smartphone dekking. De meeste consumenten zijn hier niet van op de hoogte en sluiten dan ook onnodig een smartphone verzekering af, dit is uiteraard zonde. Vaak is de dekking binnen de inboedelverzekering nog beter ook en bovendien is de inboedelverzekering goedkoper. U heeft dus dekking voor uw gehele inboedel + smartphone, voor een lagere premie als dan bij enkel een smartphone verzekering waar u inboedel niet gedekt is. Wellicht is het dan ook verstandiger opzoek te gaan naar een nieuwe inboedelverzekeraar.

© Goedkoopste-simonly.com 2012-2020 – Alle rechten voorbehouden